RSS Feed

Matolcsy, a polihisztor

Regös István - 2017. 10. 14. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Matolcsy, a polihisztor

Én tényleg nem értem, hogy a média romlottabb része miért támadja állandóan ezt a jobb sorsra érdemes embert? Lehet, hogy csak irigykednek rá, mert szerintem kis hazánkban kevés olyan sokoldalú ember él és munkálkodik, mint Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Szerintem, ha majd nem lesz és kizokogta magát a nemzet, akkor fogják csak igazán értékelni, fel- vagy elismerni mérhetetlen tudását.

Csak remélni tudom, hogy ez a tudásanyag írott formában is fennmarad, esetleg elektronikusan, hacsak addig nem készül róla egy értékes dokumentumfilm, mert hiszen tanait tanítani kellene. Úgy gondolom, valamennyi egyetemen be kellene vezetni a Matolcsy-tanszéket. Esetleg a tanszék másik neve lehetne Unortodoxia. Mert ő mindenhez másként nyúl, mint mi, közönséges átlagemberek.

Igazi felfedező

Van-e Magyarországon olyan ember, aki ne Matolcsytól tudta volna meg, hogy miért olyan fontos a csecsemők popsiján a kis piros folt? Aki odafigyelt és kellően tanulékony, az tudja, hogy a japán és a magyar törzsfejlődés folyamán sok hasonlóság tűnt fel, mi több, még az is lehet, hogy testvérnép vagyunk. Azóta kipirult arccal és csillogó szemmel vizsgálgatjuk újszülötteink popsiját, és aki felfedezi saját babáján e jellegzetességet, az örömében heurékát kiált. De vajon meri-e valaki cáfolni, hogy a Levédiából elvándorló magyar törzsek már útközben elsajátították szinte máig is érvényes képességüket az agysebészetben? Egyes undok magyar médiamunkások még ezen is képesek gúnyolódni ahelyett, hogy büszkék lennének, hogy mielőtt a Vereckei-hágóhoz értek őseink, már kívülről-belülről is ismerték az agyat. Ezek a cinikusok nem átallnak olyanokat mondani, hogy naná, hogy ismerik az agyat, amikor baltával harcoltak és naponta sok száz koponyát hasítottak legalább ketté, de ha maradt idő, négyfelé. Igaz, ez elég durva agysebészi beavatkozás, de mégiscsak igazolja Matolcsy György kutatásokon alapuló állítását, volt seb, látható az agyvelő, és ebből már igen sokra lehet következtetni.


A teremtés csodája

Az újságírók között lévő új undokok főleg azért támadják, amiért főleg dicséret illetné őt. Igen, jól teszi, hogy egész családját, jelenlegi és régi feleségét, gyerekeit, testvéreit és unokatestvéreit, és ahogyan ő mondja, a legszélesebb családját is, tehetségükhöz méltó helyekre irányítja. És kinek fáj az, ha milliós fizetéseket kapnak nagyszerű munkájukért, ha képességeik folytán állami és európai uniós vissza nem térítendő kölcsönöket kapnak és nem csak a saját bankjától, hanem akár minden banktól. Megint csak az irigység ül tort. Pedig ő csak családszerető. Matolcsy jó ember, kedves, mosolygós és vitathatatlanul bölcs. Elmondta a kétkedőknek, a támadóknak, a sajtó hiénáinak, hogy ha nem tudnák az urak és hölgyek, mondta a magyar parlamentben, ő és ők hívő emberek. Talán a médiamunkások nem tudják, hogy az Úr, a Teremtő hét és fél milliárd embert teremtett és ők, igenis, ha hívők és keresztények, mind rokonaik. (Itt van egy pici tévedés, mert a kereszténység mellett néhány olyan vallást is ismerünk, amelyek művelői és hívői sokkal többen vannak, mint a keresztények. És vajon őket hova illik sorolni, őket vajon nem a Jóisten teremtette? Ha nem, akkor ki?) Nem félek, e zárójeles mondatot meg fogja fejteni, ki fogja nyitni a mester, hiszen biztos, hogy ilyen témákhoz is ért. Mindenesetre, és azt szívesen elfogadom, miszerint minden ember testvére a másiknak, legyen az sárga, fekete, vagy fehér. Az unortodox tanszékeken biztosan fogják ezt tanítani.


Ne bántsátok a polihisztort!

Szóval, tisztelt kollégák, ne tessenek fúrni a polihisztort! Ő még mindig sokkal szerényebben fogalmaz, mint néhány, kisebb kormánypárti képviselő, hiszen csak hápogott ő is, amikor megtudta, miszerint (és ez a parlament padsorai között hangzott el): „Soros a legnagyobb sátán, ördög, de nem félünk tőle, mert tudjuk, hogy a gonosz legnagyobb ellensége a rózsafüzér, és a rózsafüzérrel fogják legyőzni Sorosékat, úgy, hogy, attól koldulnak.” Igaz, ezt már nem ő mondta. Ezt még a parlamentben is harsány röhögés fogadta. Egyelőre úgy tűnik, nem ez a gonosz, sátáni Soros koldul se erre, se arra, sokkal inkább mi, magyarok, mégpedig mindenütt. Akiktől a legtöbbet kapjuk, azokat legalább ütjük-verjük, pedig illene tudni, azt a kutyát, ami megharapja az őt etető kezet, legalábbis fenékbe szokták rúgni. Matolcsy György nélkül szegényebb és szomorúbb lenne ez a kor. Felfedezéseit aranybetűkkel kell az akadémia évkönyvébe írni, és ha találkozunk vele, mondjuk el, dicsérni jöttünk, nem temetni. 


Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ