RSS Feed

Az olasz kormányfő a katalán törekvésekről

mti - 2017. 10. 11. 16:45:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Róma, 2017. október 11., szerda (MTI) - Párbeszédre szólított fel a spanyol és a katalán kormány között Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök. A kormányfő szerint el kell kerülni a helyzet további éleződését.

Paolo Gentiloni hangsúlyozta, hogy az olasz közvélemény is aggodalommal figyeli Katalónia függetlenségi törekvéseinek fejleményeit. 
    Az olasz kormányfő az albán miniszterelnök Edi Ramával Rómában tartott sajtótájékoztatón felhívást intézett a spanyol és a katalán kormányhoz párbeszédet sürgetve. Paolo Gentiloni kijelentette, "el kell kerülni a helyzet indokolatlan és veszélyes éleződését, amiben a spanyol alkotmány, a jogállam és a törvények tiszteletben tartása segíthet". Utóbbi nélkül - tette hozzá az olasz miniszterelnök - "nehéz a párbeszédre hivatkozni".
    Az északnyugat-olaszországi Lombardia és az északkelet-olaszországi Veneto tartományban október 22-én rendeznek népszavazást a két térség autonómiájának bővítéséről olyan kiemelt kérdésekben, mint az adópolitika, biztonság, migráció. Az Északi Liga olasz párt kezdeményezte népszavazás sikere esetén a tartományok egyeztetést kezdeményeznek az olasz állammal. Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ