RSS Feed

Senkise x Majka - u, u, u című videoklip: NKA-közlemény

mixonline - 2017. 10. 11. 17:00:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Senkise x Majka - u, u, u című videoklip: NKA-közlemény

Az elmúlt napokban több jelzés érkezett a Nemzeti Kulturális Alaphoz, a Senkise x Majka - u, u, u című videoklip kapcsán. Majka és ByeAlex új formációja, a Senkise közös klipet dobott piacra. Az u,u,u című számnak hatalmas visszhangja volt: az emberek kiakadtak a szám nőalázó szövegén.

"A klip a Könnyűzene Kollégiuma KÖNNYŰZENEI KÉPANYAGOK KÉSZÍTÉSÉRE, TERJESZTÉSÉRE meghirdetett pályázaton 2017 júniusában részesült 100.000,- Ft támogatásban. A Könnyűzene Kollégiuma által megítélt támogatások az Artisjus által kezelt zenei jogdíjakból származnak, mely bevételeket nagymértékben sikeres előadók tevékenysége biztosít, mint például a klip alkotói.  

Jelen pályázati felhívás nem írta elő a klipek forgatókönyvének, illetve dalszövegének benyújtását, ebben az esetben a két előadó eddigi munkássága alapján szavazott bizalmat a Kollégium.

A Nemzeti Kulturális Alap kirekesztő, rasszista, obszcén, szélsőséges politikai elemeket tartalmazó produktumokhoz nem nyújt támogatást, ugyanakkor tiszteletben tartja a művészi szabadságot.

A fenti elvek figyelembevételével az ügy kapcsán a jövőben bővítjük, pontosítjuk a pályázati dokumentáció tartalmát. Emellett azt is haladéktalanul megvizsgáljuk, hogy milyen arányú támogatás esetén, milyen formában indokolt az NKA logójának használata.

Fotó: infogyor.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ