RSS Feed

Fico élelmiszerpetíciója

ujszo.com - 2017. 10. 09. 13:00:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fico élelmiszerpetíciója

Robert Fico szlovák kormányfő szerint Szlovákia nyomására több multicég bejelentette, hogy változtatnak gyakorlatukon, és vagy ugyanazt a receptúrát használják a keleti és a nyugati piacokra szánt termékeikhez, vagy megváltoztatják az egyes termékek csomagolásait, hogy a fogyasztók felismerhessék az eltérő minőségű termékeket - írja a pozsonyi Új Szó Online.

Pénteken a kettős élelmiszerminőségről rendeznek uniós csúcstalálkozót Pozsonyban. Robert Fico kormányfő szerint Szlovákia egyoldalú lépéseket tehet, ha az Európai Bizottság részéről nem látnak nagyobb dinamizmust a probléma megoldásában.

 A pénteki csúcsra a V4-es tagországok kormányfőit, Viera Jourovát, az Európai Bizottság (EB) illetékes biztosát, az EU-tagországok kormányainak képviselőit, valamint az Európai Parlament mezőgazdaságért és belső piacért felelős illetékeseit várják. Fico elvárja az EB-től, hogy elmondják, milyen lépéseket terveznek tenni a kettős élelmiszer-minőség területén az elkövetkező hónapokban. Nem zárta ki, hogy Szlovákia egyoldalú lépéseket tehet: ezalatt azt érti, hogy „szuverénebb módon” juttatják a szlovák termékeket a közétkeztetésbe.

Fico szerint Szlovákia nyomására több multicég bejelentette, hogy változtatnak gyakorlatukon, és vagy ugyanazt a receptúrát használják a keleti és a nyugati piacokra szánt termékeikhez, vagy megváltoztatják az egyes termékek csomagolásait, hogy a fogyasztók felismerhessék az eltérő minőségű termékeket. Elmondása szerint azonban elsődleges céljuk, hogy a cégek garantálják az azonos minőségi standardokat az egész Európai Unióban. Fico szerint ugyanis a kettős minőség problémája nem csak a V4 országait érinti, hanem Bulgáriában, Horvátországban, Romániában, Szlovéniában és Litvániában is találtak a piacon ilyen termékeket. „Nagy sikernek tartom, hogy a témát nemzetközi szintre emeltük“ – tette hozzá.

 

Fotó: MTI
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ