RSS Feed

Fantasztikus judo-siker Zágrábban

M. A. - 2017. 10. 03. 15:05:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fantasztikus judo-siker Zágrábban

Kitűnően szerepelt a magyar cselgáncs válogatott a Zágrábban megrendezett Grand Prix-viadalon. Mindhárom napra jutott magyar érem, sőt, három alkalommal is felcsendült a magyar himnusz a horvát fővárosban.

A Grand Prix-viadal első versenynapján az 52 kilogrammos Pupp Réka két vazaris győzelmet követően, egy több mint nyolc perces küzdelem után jutott be a fináléba, így abszolút nem számíthatott könnyű csatára Eleudis Valentim ellen. Az új súlycsoportjában remeklő paksi judós második alkalommal került aranyközelbe, a végső sikerre azonban még egy kicsit várnia kell. Braun Ákos tanítványának nyakába a fényesen csillogó ezüstérmet akasztották.

Karakas Hedvig szintén győzelemmel kezdett az 57 kilogrammosok mezőnyében, majd második mérkőzésén vereséget szenvedett az orosz Mezeckajától. A vigaszágon ismét felpaprikázta magát a BHSE csillaga, elsőként legyőzte a szlovén Kajzert, majd egy maratoni hosszúságú csatában, hatalmas elszántságról tanúbizonyságot téve szerezte meg a bronzérmet a német Theresa Stoll ellen.

A szombati versenynapon Ungvári Attila bebizonyította, nem hiába tartózkodik hónapok óta a 81 kilogramm legjobb tíz versenyzője között. A Ceglédi VSE versenyzője moldáv, brit és belga riválisát legyőzve jutott be a döntőbe, ahol a már védjegyének számító fojtás-technikával vetett véget a Jonathan Allardon elleni küzdelemnek, s szerezte meg élete első Grand Prix-aranyát.

Az utolsó napon Tóth Krisztián remekelt. 2014 és 2015 után ismét a mi fiunké lett a 90 kilogramm aranyérme. A dobogó legfelső fokáig vezető úton ipponnal győzte le a szerb Borenovicsot és a japán Kobajasit is.

A tíz indulókból öten is dobogóra állhattak, s a megszerzett három arany- és az egy-egy ezüst-, illetve bronzéremnek köszönhetően – Japán mögött – a második helyen végezett Magyarország az éremtáblázaton.


Fotó: judoinfo.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ