RSS Feed

Oktoberfest – telt ház a detoxikálóban

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2017. 10. 01. 17:40:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

  Oktoberfest – telt ház a detoxikálóban

E hetekben is több száz tonna kolbászt falnak és sok millió liter sört hörpintenek fel a bajoroszági Oktoberfest látogatói. Az egy literes korsó folyékony kenyérért már bő 3 ezer forintot (10-11 euró) kell leszurkolniuk a szeptember derekán startolt müncheni buli vendégeinek.

A német nemzeti ünnepen, október 3-án záródó müncheni sörfesztivált bel- és külföldi polgárok milliói keresik fel. Az előrejelzések szerint a vendégek 15-17 százaléka a szomszédos, jóléti Svájcból utazik e napokban a bajor fővárosba. Az átlagos szállodai szobaárak éjszakánként közel 200 euróba kerülnek így szeptember második felében. Az Oktoberfest éhes-szomjas résztvevőit az sem aggasztja, hogy Németországban évente 20-25-ször annyi halálos áldozata van a túlzott szeszfogyasztásnak, mint a közlekedési baleseteknek. 

Ám az NSZK-ban lakók háromötöde úgy véli, hogy egészségesen él. Hm! A szakemberek szerint valójában ez csak a nők 13 és a férfiak 9 százalékára igaz. A legsúlyosabb gond már évtizedek óta a mozgáshiány! Most fejeződött be a vakáció és sokakra nem megy rá a tavalyi őszi ruha, feszül a naci és a papucs! A kolbász 2017-ban is kelendőbb, mint a friss gyümölcs. A sör Münchenben is jobban ízlik a buborékmentes ásványvíznél. Évente 70-80 ezer alkoholistát temetnek az NSZK-ban. Pláne, hogy tévé előtt vidámabb iddogálni, ücsörögni, mint egy bringa nyergében.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ