RSS Feed

Moszkva tér, végállomás

Dalia László - 2017. 10. 02. 8:00:42 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Moszkva tér, végállomás

Az oviban is politizálnak. Az egyik gyerek közölte a többiekkel, hogy Brüsszel egy barlangi szörny és meg kell állítani. Efféle történetből van több tucat, mert mérgezett a levegő, de azért nem járhatunk oxigén palackkal a hátunkon, néha levegőt is kell venni. Vekerdy Tamás mondta a minap egy interjúban, hogy a gyerekek az elszenvedői a felnőttek őrültségeinek.

Amikor az egyik határmenti település óvodásait elvitték a szögesdróthoz, s hős kerítésépítő katonákról papoltak szegény gyerekeknek, bizonyosan több katona elszégyellte magát. Amikor Őcsényben a panziós kocsijának kerekét kiszúrták, mert menekült gyerekek üdültek volna a házában, a polgármester lemondott. Hiába nem láttak a környékbeliek menekültet, a naponta rájuk zúduló verbális migránsáradat megmérgezte a lelküket. A tények itt már mit sem számítanak, miszerint a brüsszeli szörny nevében egy Angela Merkel nevű német kancellárnő egyezséget kötött a török elnökkel, s azóta zárva a török-szír határ, onnan nem sokan jutnak el Európába. Tehát nem a magyar kerítés állítja meg a menekülőket, hanem egy megállapodás. Merkel tévedett, amikor meghívta a menekülőket, mert mások is jöttek, akiket Európa nem tud és nem is akar befogadni, de aztán a német kancellárnő intézkedett. 

Aki kerítést épít, az a kapukat is bezárja. A gyerekek nem tudják, hogy a brüsszeli szörny néha előjön a barlangból és pénzeket oszt egyesek apukájának, anyukájának. Legutóbb a szekszárdi polgármester angol tanár felesége kapott szép summát, hogy húsüzemet építsen. Mint tudjuk, kell a jó könyv és a jó hús is, ez nekünk jár, meg a brüsszeli pénz is. Hogy aztán nem szeretjük, sőt plakátokon gyűlöljük a szép szörnyeteget, ahhoz is jogunk van. József Attila ugyanis tévedett, a macska kinn és benn is foghat egeret.

Drukkoljunk, hogy erősödjön meg az Európai Unió? Jó az nekünk, ha a Merkel-Macron tandem gyorsabb tempót diktál és kevesebb brüsszeli bürokráciát enged meg? Aligha. Mert akkor már kezdhetünk megbarátkozni azzal a '98-as orbáni mondással, hogy Európán kívül is van élet. Viszont nincs hova visszavonulni, a pávatáncnak akkor vége lesz. A Moszkva tér ugyanis nemcsak a régi világban volt végállomás, holnap is az lenne.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ