RSS Feed

Átadták a Wessling Tudásközpontot Budapesten

mti - 2017. 09. 29. 16:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Átadták a Wessling Hungary Kft. független laboratórium Tudásközpontját Budapesten pénteken, a két és félmilliárd forintos beruházással 100 új munkahely jön létre - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

    A Tudásközpontban az egyetemekkel, hatóságokkal együttműködve folytatnak majd  kutatásokat a környezetvédelem, az élelmiszer-biztonság és a gyógyszerellenőrzés területén.
    A szaktárca közleményében Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár kiemelte, hogy a Wessling Tudásközpont felavatásával olyan bázis jött létre, amely a mintegy ezer fős nemzetközi műszaki innovációs hálózatnak regionális kutatás-fejlesztési központja lesz. A Tudásközpont profiljába tartozó tevékenységek mindegyike szorosan kapcsolódik az Irinyi Terv stratégiai céljainak a megvalósításához, egyes kiemelt ágazatok - köztük az élelmiszeripar, az egészséggazdaság vagy a vegyipar - 
innovációs hátterének biztosításához.
    A Wessling Hungary Kft. egy nemzetközi hálózat tagja, amely a régióban nem csak laboratóriumi szolgáltatásaival van jelen, hanem tudományos és tájékoztató tevékenységet is végez. A független laboratórium az idén negyed évszázada végzi akkreditált kémiai és mikrobiológiai vizsgálatait és foglalkozik szaktanácsadással Magyarországon, főleg a környezetvédelem, élelmiszer-biztonság és egészségvédelem területén.
    A cég tájékoztatása szerint a Wessling Hungary Kft.-ben  270-en dolgoznak, a cég forgalma 2016-ban megközelítette a 4 milliárd forintot.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ