RSS Feed

Pármai Ezüst Ibolya A martfűi rémnek

mti - 2017. 09. 29. 13:00:49 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Pármai Ezüst Ibolya A martfűi rémnek

A legjobb filmnek járó Ezüst Ibolya-díjat nyerte el Sopsits Árpád A martfűi rém című filmje az olaszországi Parma Music Film Festivalon, melynek szakmai zsűrije Szabó Gábort a legjobb operatőr díjával tüntette ki.

A díjakat Sopsits Árpád személyesen vette át Pármában, a szeptember 18. és 24. között megtartott nemzetközi seregszemle záróünnepségén - közölte az MTI-vel csütörtökön a Magyar Nemzeti Filmalap.        
    Mint a közlemény emlékeztet, a Céllövölde, a Torzók és A hetedik kör című filmekről is ismert Sopsits Árpád legutóbbi munkájában a martfűi sorozatgyilkosság történetét dolgozta fel. A pszichothriller nagy sikerrel szerepelt a hazai mozikban, kilenc kategóriában elnyerte a Magyar Filmdíjat, és a 2016. őszi nemzetközi premierje óta még mindig népszerű a nemzetközi filmfesztiválokon. Legközelebb a nagy presztízsű londoni filmfesztiválon és Európa egyik legfontosabb zsánerfilm fesztiválján, a spanyolországi Sitgesben lesz műsoron.
    A film szinopszisa szerint egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért ítélnek halálra Martfűn 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket, és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy olyan országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szüksége lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros "kíméletlen ragadozóját".
    A valós eseményeken alapuló izgalmas pszichothriller felkavaró képekben idézi fel a háttérben feszülő politikai és emberi ellentéteket, és lerántja a leplet Magyarország bűnügyi történetének egyik legemlékezetesebb nyomozásáról - emlékeztet a filmalap közleménye.
    A martfűi rém legfontosabb szerepeiben Bárnai Péter, Hajduk Károly, Anger Zsolt, Jászberényi Gábor, Trill Zsolt, Szamosi Zsófi és Balsai Mónika látható. A film forgatókönyvét Sopsits Árpád írta, az operatőr Szabó Gábor volt. 
    A martfűi rém a Focus Fox gyártásában Ferenczy Gábor és Tőzsér Attila producerek vezetésével készült a Filmalap támogatásával.


Fotó: A martfűi rém
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ