RSS Feed

Ki akar itt focizni?

Dalia László - 2017. 09. 18. 8:00:19 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ki akar itt focizni?

Muszbek Mihály legrosszabb álmai kezdenek valóra válni a magyar fociban, mert miközben több médium is azzal foglalkozik, hogy milyen jól keresnek a magyar focisták, a bajnokságban főszerepet visznek az idegenlégiósok, mintha szembe röhögnék Csányi MLSZ elnököt, aki a fiatalok pályára küldését jutalmazná, de már pénzre sincs szüksége a kluboknak, jön az magától, meg az adófizetőktől.

Fociban kevésbé jártas olvasóknak elárulom, hogy Muszbek úr az a sportközgazda, aki évről-évre közreadja jelentését a magyar labdarúgás állapotáról, miközben a kutyát sem érdekli, legalább is az érdekelteket, hogy a siralmas állapotokon változtassanak. Igaz, mit szóljon Csányi Sándor elnök úr, akit a legjobb szándék vezet, ám nem tud úrrá lenni ezen a mocsáron, ahol fittyet hánynak a piacra, minél rosszabb a magyar foci, a szereplői annál többet keresnek. Ömlik a pénz, épülnek a stadionok, a pályákon viszont egyre rosszabb a játék, és hiába próbálja a szövetség arra ösztökélni a klubokat, hogy minél több saját nevelésű fiatalt vessenek be, még dotálja is, a szél visszafelé fúj, a csapatokban egyre több az idegenlégiós. A külföldi játékosok persze igyekeznek, hiszen másutt nem keresnének ennyit, a  magyarok meg elvannak a langyos vízben és azért sóhajtoznak, hogy milyen keveset keresnek Dzsudzsákhoz, Husztihoz vagy éppen Kádárhoz képest. Az ugyan még nem ötlött fel bennük, hogy ilyen játékkal soha nem zárkózhatnak fel mögéjük, lám Eppel tavalyi gólkirály sem kellett senkinek. Azóta is Lanzafame beadásait várja.

Bár a magyar focisták nem a piacon játszanak, annyi azért érvényesül a piaci szabályokból, hogy amig számolatlanul jön a pénz, senki nem számol. Vezető hír volt több lapban, portálon, hogy Erdei Zsolt, a boksz szövetség elnöke egy vizsgálat után elvette a pénzt a Papp László Akadémiától. Másutt ez nem volna hír, hiszen ahol nem minőségi munkát végeznek, nincs eredmény, oda nem érekezik több támogatás. Nálunk ez a természetes lépés szenzáció. Mi történne, ha a magyar futball akadémiákat is megszorongatnák, nem kaphatna több pénzt, aki nem nevel Modricokat. Ja, hogy a legjobb európai csapatokban már harminc éve nem játszott egyetlen magyar játékos sem? Akkor meg minek építünk stadionokat, miért adunk milliárdokat az adófizetők pénzéből a kluboknak, amikor bizonyos gyógyszerekehez azért nem juthatnak hozzá a betegek, mert a tb-kasszának 3 milliárdot kell spórolni?

Hány néző van a magyar (profi) OTP-liga meccsein? Lassan már keresni kell a tágas stadionok nézőterein a fizető nézőt, s a képernyőn is megszámlálhatjuk őket. Ezen az sem segít, ha családiasabbak lesznek a stadionok, több büfét és WC-t állítanak fel. A foci ugyanis hiányzik.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ