RSS Feed

Rajna-parti autós parti

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2017. 09. 12. 17:08:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rajna-parti autós parti

A 170 ezer lakosú Bázel vásárközpontja (Messeplatz / CH-4005 Basel) szeptember 14-én délután tárja szélesre a kapuit a kocsi kukkoló publikum előtt. Noha Svájc híresen drága csücske Európának, a négy napos "Auto Basel" show ingyenes.

A Rajna két partján elterülő város lesz a házigazdája az alpesi mini állam következő jármű showjának. A koraőszi seregszemlén főleg európai és ázsiai modellek tündökölnek majd, s a tuningolt verdák szerelmesei sem fognak unatkozni. Bár Svájcról közismert, hogy nem éppen olcsó csücske Európának, a négy napos „Auto Basel” showra való belépő egyetlen fillérbe sem kerül. Ez talán azzal is összefügghet, hogy azon a héten startol a – jóval gigantikusabb, hosszabb – frankfurti jármű mustra (IAA 2017). Itt is, ott is dominálnak a Made in/by Germany típusok. Hiszen akárcsak az NSZK-ban, az Alpok szívében is a német márkák fogynak a legjobban.

Az új Volkswagenek mellett a kisebb-nagyobb Audik, Mercik, BMW-k is komoly rajongótábornak örvendenek Svájcban, ahol nemrégiben debütált a sportos, kétüléses Ford GT. A több százezer frankos/eurós, karbon-aluminium karosszériás, farmotoros verdánál népautósabb vonásokat mutat a V8-as, Mustang Black Shadow Edition. A gyors kupé mokány, négyajtós rokona a ráncfelvarráson átesett Ford Kuga. S szintén a 10 millió forint alatti mezőnyben startol a leporolt Mondeo és az USA-ban már sikeres EcoSport SUV.  Az egyre takarékosabb családi modellek versenyében persze a ©koda, a Dacia, a Renault, a Fiat és az ázsiai riválisok is ott nyüzsögnek. Az „Auto Basel” buli szeptember 17-én, vasárnap este fejeződik be.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ