RSS Feed

Elő a mézzel

M. A. - 2017. 09. 12. 12:21:31 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Elő a mézzel

Ez a nyár sem tarthat örökké, és hamarosan jön a rossz idő, vele együtt a megfázás, torokgyulladás vagy éppen az influenza időszaka. A fahéjas méz rendszeres fogyasztásával még a súlycsökkentés is elérhető, de ezen kívül közel 70 féle gyógy-, és fiziológiai hatással is rendelkezik.

A méz egyszerre kiváló csemege, és valódi csodaszer. Olyan ásványi anyagokban bővelkedik, mint a kalcium, a réz, a vas, a magnézium, a mangán, a foszfor, a kálium vagy a nátrium. De B-, és C-vitamin is található benne. Együttes ereje pedig számos betegség ellen véd, akár a megelőzésben, akár a már kialakult állapotban.

Az eddigi vizsgálatok azt mutatják, hogy a méz magában fogyasztva – napi rendszerességgel – megakadályozza a koleszterin szint növekedését. Ezáltal védi az ereket, csökkenti a szívinfarktus kockázatát. A méz visszaadja az erek rugalmasságát, megkönnyebbülést nyújt légszomjnál és felerősíti a szívverést.

Védi a szervezetet a vírusok és a baktériumok ellen, megakadályozza a vírusos fertőzést, egyúttal a mézfogyasztás erősíti az immunrendszert is. Magas vas és a vitamin tartalma erősíti a fehérvérsejteket a vírusok és a baktériumok elleni harcban. Kutatások pedig, nemrég, azt is bebizonyították, hogy eredményes kezelhetőek a csontok, a gyomor és a belek rákos megbetegedéseinél is.

Nem kell azonnal a gyógyszerhez nyúlni fogfájás esetén sem: a méz orvosolni tudja a fogak fájdalmát is. Érdemes kipróbálni: napi háromszor kend a fájós részre, az ínyedre is, és enyhülni fog a kellemetlen érzés


Fotó: -merliner-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ