RSS Feed

Az F1 vezetői nem akarnak sivatagi versenyeket

M. A. - 2017. 09. 12. 13:00:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az F1 vezetői nem akarnak sivatagi versenyeket

Közel 40 helyszín képviselője kereste már meg a Liberty Media vezetőséget, hogy ők is Forma-1-es futamot akarnak rendezni. Az amerikaiak komoly tervekkel érkeztek a királykategóriába, melyek közül néhányat már meg is valósítottak, de még messze az út vége.

A Forma-1 kereskedelmi igazgatója, a versenynaptár megreformálásán ügyködő Sean Bratches kiemelte, elsősorban azt tartják majd szem előtt, mit adhatnak a sportágnak: a jövőben szeretnék nagyvárosokba vinni a versenyeket, ahol több szurkoló tekintheti meg őket. A helyszínek kiválasztásánál ezt fogják szem előtt tartani, és nem azt, melyik országgal, vagy pályával köthetik meg a legkifizetődőbb kereskedelmi szerződést. Továbbá ő maga megváltoztatná a futamok sorrendjét, hogy a menetrend logisztikai és marketingszempontból is ésszerűbb legyen.

„Az elmúlt hét hónapban, mióta a posztomon vagyok, körülbelül 40 ország, város és önkormányzat keresett fel, hogy egy F1-es futam rendezése felől érdeklődjön, ez pedig roppant biztató” – hangsúlyozta elégedetten.

Bratches szerint a folytatásban nem látunk olyan Tilke-féle pályákat, melyek sivatagos, mocsaras, vagy mezőgazdasági területen épülnek. „Nem hiszem, hogy több mesterségesen épített pályára lenne szükségünk. Meg kell találnunk az egyensúlyt a városi pályák, a klasszikus helyszínek és a modern építettek aszfaltcsíkok között. A cél most az, hogy több városi helyszín legyen. A már kifejtett okok miatt szerintem ez egy roppant vonzó lehetőség számunkra” – fogalmazott az igazgató.

 


Fotó: twitter.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ