RSS Feed

A MAZE dupláz a Trafóban

M. A. - 2017. 09. 11. 15:37:35 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A MAZE dupláz a Trafóban

Szeptember 21-én és 22-én két különleges előadást is láthatunk a Trafóban. Nagy Emese, Simet Jessica és Várnagy Kristóf táncosok a DART formációból kiválva a közelmúltban MA-ZE néven alakultak újjá, és rögtön meg is mutatják magukat.

A tagok eddigi közös munkáit jellemző határtalan szenvedély és dinamizmus mit sem veszített lendületéből, sőt: a jelek szerint ezúttal még bátrabb előadásra számíthatunk a budapesti székhelyű kortárs táncegyüttestől. Tovább csigázza az érdeklődést, hogy a csapat ezúttal az igen jó nevű izraeli Batsheva Dance Company két táncosát, Guy Shomronit és Yaniv Avrahamot hívta meg koreográfusnak.

A Kumzits munkacímű darabot virtuóz fizikalitás, feszített tempó, letisztult, gazdag eszköztár, a mozgás iránti elkötelezett és mély szenvedély jellemzi. Az izraeli Guy Shomroni és Yaniv Avraham megalkotta különleges előadásban Nagy Emese, Simet Jessica, Várnagy Kristóf és Laza Tímea működnek közre táncosokként.

Az est másik előadása a Dzsumbuj címet viseli. A figyelemfelkeltő cím mögött egy olyan kreatív ötlet kavalkád rejtőzik, melyben egy előadás keretein belül teret nyer és manifesztálódni tud a két alkotó között kialakult vibrálás. Együtt oldódik fel előadó és néző, zenész és táncos, a zene láthatóvá, a tánc hallhatóvá válik. Az előadás mozgatórugója Nagy Emese táncos és Jónás Vera zenész együttműködése, valamint a két műnem találkozásából felszabaduló hihetetlen energia. Az előadásban zenészekként Jónás Vera és Csizmás András, táncosokként pedig Nagy Emese, Simet Jessica, Várnagy Kristóf, Laza Tímea, Nyeste Adrienn és Keresztes Patrik működnek közre.

A MA•ZE kulcsszavai a sokszínűség, a kiváló nemzetközi alkotókkal fenntartott jó kapcsolatok, a közönség bevonása, a spontaneitás alkalmazása és a különböző formanyelvek, művészeti ágak, valamint az alkotók és a közönség közötti interakció. Az együttes céljai közé tartozik, hogy olyan új formátumú produkciókat hozzon létre, melyek a hazai kortárs táncélet alkotói és nézői számára egyaránt szórakoztatóak és figyelemfelkeltőek tudnak lenni. Valamint olyan alkotói és kommunikációs platformokkal kíván kísérletezni, melyeken keresztül közvetlenül megszólítható lesz az Y és a Z generáció.


Fotó: Hevér Zsófia
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ