RSS Feed

Játékos programozás

M. A. - 2017. 09. 11. 17:28:44 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Játékos programozás

636 oldal, 4 játékprogram, 46 segédprogram, három programozási nyelv, három platform, öt grafikus megjelenítő rendszer. Ezek a számok Fehér Krisztián: Grafikus és játékalkalmazások programozása című könyvéről, de a tartalom ettől sokkal több.

A könyv számítógépes grafikát megjelenítő alkalmazások elkészítését mutatja be, elsősorban különböző játékprogramok készítésére fókuszálva, PC-s és androidos, valamint webes platformokra. Elsődleges célja, hogy az egyes témákat programozási szempontból a lehető legáltalánosabban tárgyalja, és így a megszerzett ismeretek könnyedén átvihetővé váljanak bármilyen, grafikus megjelenítést támogató programozási nyelvre.

A főbb programozási alapok és környezetek mellett az olvasó belekóstolhat a Blender, a Flex, a DirectX, az OpenGL, a GDI+ és a HTML5 lehetőségeibe, valamint a VR alkalmazásokba is. Ezenkívül megtanulhatjuk a 3D modellkészítés legalapvetőbb fogásait, sőt még 3D modellnézegető segédprogramot is készíthetünk a könyv segítségével.

Fehér Krisztián hiánypótló kézikönyve elsősorban a programozni vágyó olvasóknak kínál kellemes tanulási és kikapcsolódási lehetőséget. Az egyes példaprogramokat a szerző gyakorlatias, könnyed stílusban mutatja be. A kiadvány nagy előnye, hogy a használhatóságot tartja szem előtt. Így az olvasó szinte játékszerrel sajátíthatja el a grafikus megjelenítést használó játékok készítésének alapjait, és képessé válhat önállóan játékprogramokat megtervezni és kivitelezni.

A szerző veterán szoftvertesztelő, minőségbiztosítási tanácsadó, a Magyar Térinformatikai Társaság (HUNAGI) egyéni szakértői tagja és diplomás német irodalmár. Gyerekkorában autodidakta módon tanult meg programozni, majd az évek során számos programozási nyelvvel megismerkedett. Megszerzett tudását saját térinformatikai keretrendszerének fejlesztése mellett előszeretettel használja alternatív, kísérleti alkalmazások készítésére, melyek egy része ingyenesen elérhető. A hazai könyvesboltokban az elmúlt években több könyve is megjelent, ezek közül több is sikerlisták élére került.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ