RSS Feed

Blair szigorítaná a munkavállalást

mti - 2017. 09. 11. 11:10:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Blair szigorítaná a munkavállalást

A bevándorlási rendszer átfogó reformja kellene ahhoz, hogy az Egyesült Királyság az EU-ban maradhasson. A szigorításhoz nem csak a szigetországon belül lenne szükség egyetértésre, de az Európai Uniónak is változtatnia kell a szabad munkaerő-áramlás rendszerén.A fenti javaslat a Times vasárnapi számában olvasható, és - ez már meglepőbb - Tony Blair tollából.

 Mindez azért meglepő, mert a politikus tízéves miniszterelnöksége idején még pártolta a szabad munkaerő-áramlást. A kelet-közép-európai országok 2004-es EU-csatlakozása előtt ő maga döntött arról, hogy korlátozás nélkül vállalhatnak munkát ezeknek az államoknak a polgárai az Egyesült Királyságban, ez is hozzájárult ahhoz, hogy több mint egymillióan érkeztek ezekből az országokba Londonba és az ország többi részébe. (Románia és Bulgária esetében már nem volt ennyire nyitott a brit kormány, esetükben kvótákkal szabályozták a bevándorlást, ez járt le 2015-ben – ennél jobban talán semmi nem befolyásolta a Brexitről szóló népszavazás eredményét.)

Az EU bevándorlási jelentést a hétvégén publikálta Tony Blair kutatóintézete, a Tony Blair Institute for Global Change. A dokumentum többek között az egészségügyi ellátás és a családi pótlék esetében javasol szigorítást – írja a Politico. A javaslatcsomag szerint a szigetországba érkezőknek regisztrálniuk kellene magukat, enélkül nem tudnának lakást bérelni, de még bankszámlát nyitni sem. A cégeknek és az oktatási intézményeknek pedig előnyben kellene részesíteni a brit állampolgárokat – az uniós szabályok ezt nem teszik most lehetővé. Blairék a francia államfő oldalára álltak az úgynevezett kiküldött munkavállalók alkalmazásának feltételeivel kapcsolatban is.

A volt kormányfő szerint egy kemény Brexit súlyos károkat okozna a brit gazdaságnak, ezért inkább az EU reformjára van szükség. „A Brexit eltereli a figyelmet a konzervatívok hibáiról, nem megoldja azokat” – bírálta a kormányt a volt munkáspárti vezér.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ