RSS Feed

Vojvoda az Eb-nyolcaddöntőről

mti - 2017. 09. 10. 8:24:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vojvoda az Eb-nyolcaddöntőről

Felfokozott várakozással beszélt a szerbek elleni vasárnapi mérkőzésről Vojvoda Dávid, az Európa-bajnokság isztambuli nyolcaddöntőjére készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott legjobb dobója.

"A csoportkörben hét nap alatt játszottunk öt meccset, ilyenkor mindig jólesik egy kis szünet" - mondta a szolnoki játékos az MTI-nek szombaton, az Ahmet Cömert edzőcsarnokban. "A holnapi mérkőzésre rápihenhetünk két napot, ami jót tesz a társaságnak, tekintve, hogy ebben azért volt egy hosszú utazás is. Ma tartunk egy jó átmozgató edzést, de közben persze már várjuk a meccset, azért az ember nem mindennap játszik Eb-nyolcaddöntőt" - tette hozzá mosolyogva.
    A hétfő óta 27 éves kosaras kifejtette, az ellenfél olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, és noha hat-hét meghatározó játékosa is hiányzik, nem lehet azt állítani, hogy B-csapattal érkezett. 
    "Ezzel együtt aki itt van, kivétel nélkül az NBA-ben, az Euroligában vagy az Európa Kupában szerepel. A csapat motorja Bogdan Bogdanovic, ha őt többé-kevésbé tudnánk semlegesíteni, akkor nem mondom, hogy a többiek elbizonytalanodnának, de valamennyi esélyünk lehetne. Felszabadultan szeretnénk játszani, a teher a szerbeken lesz" - jelentette ki Vojvoda, aki eddig 85 pontot dobott az Eb-n.
    A szerbek 222 centis centere, Boban Marjanovic is egyetértett abban, hogy csapatán lesz a nagyobb nyomás:
    "Valóban tőlünk várja mindenki a győzelmet, de ezzel most nem foglalkozunk" - szögezte le a Detroit Pistons játékosa. "Úgy készülünk fel erre a meccsre is, mint a többire, aztán majd a pályán eldől, hogy ki a jobb" - tette hozzá Marjanovic.
    A magyarok vasárnap, magyar idő szerint 14.15 órakor csapnak össze a szerbekkel a Sinan Erdem Csarnokban.


Fotó: bb1.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ