RSS Feed

Gyalogosok utcabálja Bécsben

Eurokomm PR - 2017. 09. 09. 13:00:16 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Gyalogosok utcabálja Bécsben

Bécs egyik legnagyobb ingyenes házibuliján vehet részt, aki 2017. szeptember 16-án vagy 17-én az osztrák fővárosban jár. Az Európai Mobilitási Hét alkalmából negyedszer rendezik meg Bécsben a gyalogosok utcabálját, a Streetlife-fesztivátl.

A Babenbergerstraße a Ring és a Mariahilferstraße között, a Museumsquartier előtti részen a gyalogosok mekkájává változik. Jövő hétvégén, 2017. szeptember 16-17-én ugyanis lezárják ezeket az utcákat és a gépjárművek helyett utcai művészek, artisták, dizájnerek, graffitisek és jógázók veszik majd át a hatalmat.

 "A város élete annak utcáin és terein zajlik. Ahol a bécsiek elfoglalják a köztereket, ott nyüzsög a városunk élete. A Streetlife-fesztivál egy pódium mindazok számára, akik a közösségi tereinket élettel akarják feltölteni" – nyilatkozta Maria Vassilakou polgármester-helyettes a fesztivál kapcsán.

 A kétnapos Streetlife-fesztivál az Európai Mobilitási Hét bécsi programjának csúcspontja lesz. Az érintett utcák hatezer négyzetméteren egy óriási házibulivá alakulnak át, ahol különböző utcai sportokat és alternatív közlekedési formákat próbálhatnak ki a nézelődők. Az Urban Space Market piacán helyi művészek és dizájnerek portékájából válogathatnak, kipróbálhatják magukat graffitisként és a bulizhatnak az FM4 silent discóján. A fesztivál a gyerekeket cirkuszi produkciókkal és utcai artisták fellépéseivel várja.

 

A rendezvény házigazdája Petra Jens, Bécs Város gyalogosügyi megbízottja, aki négy éve hívta életre a fesztivált. A Streetlife-fesztivál célja, hogy a városlakók autó nélkül is magukénak érezzék Bécs köztereit. A fesztivál főszervezője a Bécsi Mobilitási Ügynökség (Mobilitätsagentur), mely idén összesen 70 szervezetnek és kezdeményezésnek adott teret a rendezvényen, remélve, hogy 2017-ben a tavalyi 25 ezres nézőszámot is sikerül túlszárnyalni.

 

Fotó: Christian Fürthner
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ