RSS Feed

Horgas és Falusi duó a GödöllŐsz Fesztiválon

mti - 2017. 09. 10. 8:00:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Horgas és Falusi duó a GödöllŐsz Fesztiválon

Erzsébet királynőre emlékezve Verdi Requiem című gyászmiséje csendül fel a harmadik GödöllŐsz Fesztivál nyitóünnepségén pénteken; a több mint hetven programot felvonultató eseménysorozat három hónapon át tart és számtalan színi előadást, koncertet, kiállítást láthat a közönség.

 A Gödöllői Királyi Kastély lovardájában a Gödöllői Szimfonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar adja elő Verdi művét Erzsébet királyné halálának (1898. szeptember 10.) évfordulójára emlékezve.
    A szeptember elejétől november végéig tartó rendezvénysorozat több gödöllői programot is magába foglal, mint például a most hétvégi Belvárosi Napokat, az Ars Sacra Fesztivált és a Múzeumok Őszi Fesztiválja helyi eseményeit, valamint az október 20-től 22-ig tartó XVI. Liszt Fesztivált.
    Az Erzsébet-év alkalmából kifejezetten a hölgyeket állították az eseménysorozat középpontjába - tette hozzá a kommunikációs vezető.
    A programok között szerepel Hámori Gabriella Gyarmati Fanni naplója című irodalmi estje, Horgas Eszter és Falusi Mariann közös koncertje Kék rapszódia - Bernstein és Gershwin Amerikában címmel.
    A Művészetek Házában a közönség megtekintheti a nőNYUGAT című előadást, a Tökéletes férfi című zenés irodalmi estet, valamint a Kétely című darabot. A száz évvel ezelőtt született Szabó Magdára emlékezve pedig irodalmi estet láthat a közönség.
    A fesztiválon fellép a spanyol Valdemoro Flamenco együttes. 
    A GödöllŐsz keretében nyílik meg novemberben a kastély új időszaki kiállítása is, amely Erzsébet királyné ruháinak hiteles rekonstrukcióit vonultatja fel. A kiállítás legkülönlegesebb darabja egy hiteles koronázásiruha-másolat, amelyet Czédly Mónika divattervező készített el.


Fotó: jegy.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ