RSS Feed

Szépségtitkok a kukui diótól a gleccserek saráig

Zoch Tímea - 2017. 09. 09. 8:00:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szépségtitkok a kukui diótól a gleccserek saráig

A most 47 éves Rachel Hunter jól ismeri szépségipart, a folyamatosan változó trendeket. A modell újabb szépségtúrát kínál a képernyőn, melynek során eljut például Jamaicába, ahol először egy rasztafari faluba látogat el, ahol számos növény megterem, ami rúzsként, samponként, arckrémként használható.

Ti mit gondoltok: a fiatalos szépség megőrzésének a titka egy adott diétában, a bőrtápláló növényi olajokban, krémekben vagy inkább a modern technológiában, az alakformáló kezelésekben és öregedésgátló orvosi beavatkozásokban rejlik? Rachel Hunter ex-modell idén tovább folytatja útját, ezúttal Amerika-szerte, hogy a Fine Living csatornán bemutassa a különböző kultúrákra szépség és egészség fenntartó módokat.

A most 47 éves Rachel régebben többször szerepelt a Vogue, a Cosmopolitan, az Elle címlapjain, és a legnagyobb divatcégek kifutóin, jól ismeri szépségipart, a folyamatosan változó trendeket. Tavaly volt látható a Fine Livingen a „Rachel Hunter szépségtúrája” első évada, amelyben Franciaországon kezdve Ausztrálián át Indiáig kutatta a szépség definícióját, és a fiatalos külső és egészség megőrzésnek titkait. Most az amerikai kontinensre koncentrálva folytatja útját.

A sorozat második évadában először New Yorkba érkezik, hisz az ő karrierje is itt, egész pontosan a Ford Models ügynökségnél kezdődött 30 évvel ezelőtt. Most visszatér, hogy megtudja, mi változott a modellszakmában. Még mindig tehetségkutatók keresik a reklámarcokat, ahogy a 80-as években őt is így fedezték fel, hazájában egy új-zélandi parton? Vagy manapság a közösségi média lehetővé teszi, hogy bárki népszerű és ismert legyen, míg végül az ügynökségek és divatcégek is felfigyelnek rájuk? Lehet egy duci lány is modell és véleményvezér, vagy továbbra is csak a karcsú hölgyeké a divat világa? Rachel számos alanyt megszólaltat a fenti témákban, de találkozik orvosokkal is, akik a legújabb kezelésekről mesélnek. Az egyik klinikán megtudja, hogy a Nagy Almában most az O- injekció a menő, azaz a vérlemezkékkel dúsított plazma visszajuttatása a testbe. Az eljárás az új sejtek termelődését serkenti, és ezáltal a női szexuális energiát és érzékenységet is … az adott helyre injekciózva.

Jamaica a következő állomás, először egy rasztafari faluba látogat el, ahol számos növény megterem, ami rúzsként, samponként, arckrémként használható. A jamaicaiak szerint a vitalitás megőrzésnek a titka: a jamgyökér és a zöldbanán. Az első élénkítő, erősítő hatású, a második pedig remekül helyettesíti a lisztet (nem is édes), egy olyan rezisztens keményítőt tartalmaz, amely szervezetünkben rostként viselkedik, így egészségesebb, mint a finomliszt, a vércukorszintet is szinte tarja. Nem véletlen - ahogy az epizódból is kiderül –, hogy a jamaicai modellfiúk és lányok annyira keresettek a nagy divatcégek és magazinkiadók körében.

Florida megint egy külön világ: Rachel a plasztikai sebészet rajongóival találkozik, akik hetvenes, nyolcvanas éveikben fekszenek kés alá, hisz Miamiban a feszes bőr és a csinos alak szinte elengedhetetlen.

És ezután jön még a java: Peruban egy sámán osztja meg szépségtippjeit és tudását a természetes gyógymódokról; Hawaii-n Rachel szerint a helyiekből különleges ragyogása árad - és lehet, hogy ez a kukui dió, és az abból készült olaj hatása.  Útja során a Houstonba a NASA-hoz is ellátogat, ahol az űrbéli szépségről és egészségről tanul.  Alaszkában belekóstol a hagyományos alaszkai étrendbe, ami csupa tápanyag és vitamin.  Argentínában a The Break Clubban egy egyedi stresszoldó terápiát próbál ki: a hely egyénileg vagy épp csoportostól fogad vendégeket, hogy azok poharakat, egyéb üvegeket és elromlott számítógépeket zúzzanak szét teljes erőből, hogy levezessék a feszültséget. Az utolsó állomás San Francisco, a Szilíciumvölgy, ahol a szépségápolást is a csúcstechnológia vezérli.

Vajon a sok lehetőség közül hol rejlik a hosszantartó szépség és fiatalság kulcsa? A természet ajándékaiban, mint a perui energiával teli ételek, a hawaii kukui dió, az argentin csipkebogyó, vagy az alaszkai gleccserek sara? Vagy a modern világ modern eszközeiben?

Akár hol is, az ex-modell útja végén megállapítja, hogy szinte mindenütt egyre nagyobb a törekvés az egészségesebb, természetesebb életmódra és a belülről fakadó szépség elfogadására. 

 

A „Rachel Hunter szépségtúrája” 2. évad szeptember 10-től vasárnaponként 21:00-tól dupla részekkel látható a Fine Living csatornán (ismétlés szerdán és szombaton 18:00-tól)


 

 


Fotó: stuff.co.nz
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ