RSS Feed

Elismerés a Kürtőskalács Fesztiválnak

Just Creatíve - 2017. 09. 07. 13:00:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Elismerés a Kürtőskalács Fesztiválnak

Magyar Termék Nagydíjat kapott a Kürtős Kalács Fesztivál, melynek következő eseményét október 13-15. között tartják a Gesztenyés-kertben

 Ez az egyetlen nem szakma specifikus tanúsító elismerés, melyre a gazdaság egész területéről, önkéntes, nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni. A Földijó – Gaszto Kft. a Vitéz Kürtős által készített kürtőskalácsaiért, illetve a Kürtőskalács Fesztiválért vehette át a rangos elismerést.

„Számunkra a Magyar Termék Nagydíj két okból is nagyon fontos védjegy: egyrészt a Vitéz Kürtős az első a szakmában, akit ezzel a díjjal tüntetnek ki, ami egy visszacsatolás arra, hogy ahogy dolgozunk, és amit teszünk a kürtőskalács jövőjéért, az jó, másrészt ezzel a díjjal maga a kürtőskalács presztízsét is akartuk növelni, hogy egy picit reflektorfénybe kerüljön ez az egyszerre erdélyi, székely és magyar termékként hungarikumnak nyilvánított évszázados hagyománnyal rendelkező örökségünk” – nyilatkozta Bálint Gáspár tulajdonos.
„A Kürtőskalács Fesztivál idén 5. jubileumát éli, ami bizonyítja, hogy van helye a fesztiválok palettáján. Azért is vagyunk büszkék a Magyar Termék Nagydíjra, mert ez a rendezvény kezdetek óta egy teljes mértékben saját finanszírozású fesztivál, melyet eddig csak a Hungarikum Főosztály karolt fel, így ez a díj is bátorít arra, hogy érdemes küzdeni, megcsinálni, még akkor is, ha nehéz, vagy sokszor akadályok gördülnek elénk. Ez a díj kötelez arra, hogy megszervezzük majd akár a 25. Kürtőskalács Fesztivált is” – zárja a szót András Tünde rendezvényigazgató.

A most már Magyar Termék Nagydíjas Kürtőskalács Fesztivál pedig minden érdeklődőt sok szeretettel vár a kürtőskalács 5. ünnepére október 13-15. között a XII. kerületi Gesztenyés-kertbe. A klasszikus ízek mellett ismét lesznek különleges kürtősdesszertek. A „Csináld magad!” sátorban mindenki elkészítheti kedvenc kürtőskalácsát, valamint ebben az évben is megrendezik a nagy hagyománynak örvendő közösségi kürtőskalácssütést, amely idén a Kürtős Kaland nevet kapta, s a háziasszonya Wossala Rozina lesz. Az édességek mellett a Faszénen Sült Ételek Udvarában Serényi Zsolt, a Tetovált séf, illetve Jancsa Jani, a Burger pápa grillbemutatókkal szórakoztat, de lesz faszénen sült székely miccs, bárány nyárs, csevap és szarvas burger is, mellé finom sörök és jó borok. A kisszínpadon szén-kvízjáték, stand up és utcazene, körülötte pedig faszenes erősségi-ügyességi próbák is várják az érdeklődőket. Mindenkit sok szeretettel vár hazánk egyik legédesebb, de biztosan a legillatosabb őszi fesztiválja! 
További információ, részletes program: www.kurtoskalacsfesztival.huFotó: Just Creatíve
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ