RSS Feed

Botrány a Géták körül

mti - 2017. 09. 11. 8:00:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Botrány a Géták körül

A stábon belüli viták miatt ismét elakadt a román történetírás által a románok őseinek tekintett géto-dákokról készülő első történelmi filmsorozat forgatása.

A Foter.ro hírportál beszámolója szerint a kis költségvetésű "nacionalista" filmsorozat Florin Anghel forgatókönyvíró-rendező irányításával készül.
    A Géták: babona és háború című sorozat a géta-dák civilizációt állítja középpontjába, főhőse Decebal dák király (képünkön) jobbkeze, Vezina. Cselekménye a dák-római háborúk idején, i. sz. 80 körül játszódik.
    A sorozat próbaepizódját a tervek szerint 2017 márciusában kellett volna bemutatni, de ez nem sikerült. A film közösségi oldalán most a stáb arról számolt be, hogy másodszor is elakadt a projekt: a próbaepizód forgatását abba kellett hagyni, ugyanis a stáb egy része elhagyta a produkciót. A film készítői szerint a távozók olyan feltételeket szabtak, amelyekről nem volt szó, amikor elkezdték a munkát.
    A próbaepizódból 20 ezer eurós befektetés nyomán eddig 35 perc készült el a szükséges 48 percből, de ezt várhatóan soha nem fogják tudni bemutatni, mert a kilépő stábtagok megtiltották.
    A filmet az akadályok miatt újra kell forgatni, a készítők ezért gyűjtést hirdettek.
    A dákokról eddig csak nagyjátékfilmek készültek, ezek közül a legismertebbek az 1967-ben bemutatott Dákok, illetve Az oszlop című, 1968-ban készült produkció.
Fotó: mult-kor.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ