RSS Feed

Halkolbászos világrekord Sáregres-Rétimajorban

mixonline - 2017. 09. 06. 17:00:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Halkolbászos világrekord Sáregres-Rétimajorban

A Sáregres-Rétimajorban megrendezett Mezőföldi Ízek Fesztivál a legnagyobb, pontosabban a leghosszabb attrakciója volt a világ eddigi leghosszabb halkolbászának elkészítése.

A világ leghosszabb halból készült kolbászát töltötték meg a Halkolbász Lovagrend szakmai felügyeletével a Sáregres-Rétimajorban megrendezett Mezőföldi Ízek Fesztiválja elnevezésű gasztronómiai rendezvénysorozaton. Készült itt halchips, halászlé, húszezer literes akváriumban úszkáltak halak, de a legnagyobb érdeklődést mégis  a több, mint 25 méteres világrekord hosszú halkolbász  elkészítésének munkálatai váltották ki.

Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy ez valódi világrekordnak számít, hiszen soha senki nem készített még a világon ötven méteres halkolbászt. Elsősorban filézett busát használtak a kolbásztöltelékhez, de volt benne filézett ponty és harcsa is, mindez pedig magyaros ízesítéssel találkozott. A világrekord - merthogy ilyen is van - a Halkolbász Lovagrend felügyeletével készült és a fesztivál látogatók aktív közreműködésével fogyott el. 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ