RSS Feed

Visszatérne az F1-be a Porsche

M. A. - 2017. 09. 06. 17:00:44 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Visszatérne az F1-be a Porsche

Az Olasz Nagydíjon még csak pletykálták, most viszont már hivatalos megerősítés is történt: a Porsche visszatérne a Forma-1-be. A német márka pénzügyi vezetője megerősítette, a gyár komolyan fontolóra veszi, hogy 2021-ben, az új motorszabályok bevezetésekor visszatér az F1-be.

A németeknek tetszik az irány, amit a királykategória vezetői követni szeretnének. Erről Lutz Meschke, a Porsche Igazgatótanácsának elnöke, valamint Pénzügyi Bizottságának tagja számolt be a motorsport.com-nak.

A Porsche a 2019–2020-as szezontól a Formula E-ben már jelen lesz, de a gyártó emellett a Forma–1 vezetőségével is egyeztetett. A találkozók témája a Porsche 2021-es esetleges visszatérése volt a sportágba, mint motorbeszállító.

„Jelenleg elkötelezettek vagyunk a Formula E-t illetően, viszont az F1 számunkra mindig érdekes lehetőség, olyan, amelyen sokat gondolkozunk. Úgy vélem, sikeres tárgyalásokon vagyunk túl az új motorral kapcsolatban” – mondta a márka vezetője.

A Porsche 1991 óta nem áll kapcsolatban a Forma–1-e, így a visszatérésünk igazi szenzáció lenne, és sokan örülnének neki.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ