RSS Feed

A bőrnek is kell a pihenés

M. A. - 2017. 09. 06. 13:00:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A bőrnek is kell a pihenés

A nyár sajnos hamarosan véget ér. A vakáció, nyaralás, fesztiválok és kikapcsolódás után kipihenve és felfrissülve érezhetjük magunkat még akkor is, ha a sok buli időnként fárasztó volt. Bőrünket azonban ezzel ellentétben bizony megviselik az ilyenkor fokozottabban érő káros hatások.

A nyár alatt szerzett barnaság hamarosan eltűnik, a sok napozás, a klóros vízben történő fürdőzés, a szél, a légkondicionáló berendezések vagy éppen a fokozottabb alkoholfogyasztás és átbulizott éjszakák által okozott stressz hatására bőrünk sápadtabb lesz, egyre több ránc és nem kívánt pigmentfolt jelenik meg rajta. Dr. Széchenyi Kornél orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője ad néhány szakmai tanácsot, hogy újra formába hozzuk magunkat.

A már említett károsító tényezők a szervezetben szabad gyököket hoznak létre, melyek roncsolják az ép sejteket, szöveteket és kötőszöveti állományt. A kollagén és elasztikus rostok mennyisége ezáltal csökken, a bőr pedig veszít feszességéből és rugalmasságából. Ezt még fokozza a nagy meleg, a túlzott alkoholfogyasztás miatt kialakult folyadékvesztés, vagy a légkondicionált helységekben a hűvösebb, szárazabb levegő. Ha szeretnénk, hogy bőrünk megőrizze fiatalos megjelenését és funkcióját, akkor bizony neki is szüksége van regenerálódásra.

A szabad gyökök káros hatásait antioxidánsok szedésével küszöbölhetjük ki. Különösen fontos szerepe van a C-vitaminnak, ami ezen kívül segíti a kollagén termelődését is. A rendszeres kozmetikai kezelések pedig segítenek a bőr felfrissítésében.

A már kialakult bőrelváltozások kezelésére pedig számos professzionális megoldás létezik. A hámlasztások (peelingek) visszaadják a bőr ragyogását. Az eljárás lényege, hogy eltávolítsa az elhalt és károsodott hámsejteket a bőr felszínéről, javítja a keringést és beindítja a regenerációs folyamatokat. 


Fotó: purecom
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ