RSS Feed

Több mint tenisz

Csontos Tibor - 2017. 09. 06. 8:00:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Több mint tenisz

Az persze csak véletlen, hogy a Hunguest Hotels Társasági Tenisztornát rendre a US Open idején, augusztus végén-szeptember elején rendezik. E minden alkalommal remekbe szabott társasági, fehér sportos esemény résztvevői azonban ugyanúgy beírják a naptárukba az időpontot, miként teszik ezt a New York-i Flushing Meadows kemény borítású pályájára pályázók. Egy rokonszenves baráti közösség tagjainak bevallva, bevallatlanul ez az éves összejövetel felér egy magyarosan mini Grand Slam-versennyel. Hovatovább presztizst jelent ott lenni a Hunguest Hotels Társasági Tenisztornáján.

Huszonharmadik éve már, hogy az ország különböző teniszpályáit benépesíti a Hunguest Hotels Társasági Tenisztorna (HHTT) baráti mezőnye. Merthogy ennyi idő alatt a résztvevőkből baráti közösséget teremtett valamennyiük szenvedélyes szerelme, a tenisz. A mezőny tagjai ugyanis mintha megfogadták volna egy bizonyos amerikai, Alfred S. Clark ama tipplistájának utolsó ajánlatát, mely tipplista anno még a New York Timesban is megjelent. Mr. Clark szerint ha egy órára boldog akarsz lenni, rúgjunk be. Ha egy víkendre kívánunk boldogok lenni, házasodjunk meg. Ha egy teljes hétre szeretnénk boldogok lenni, naponta rendezzünk lucullusi lakomát. Ám ha egész életünkben boldogok akarunk lenni, kezdjünk el teniszezni.Játék és társaság

Nos, úgy tűnik fel, a HHTT résztvevőinek ez a legutolsó tipp már hitvallásukká vált, oly lelkesen és szeretettel vetik bele magukat ebbe az évenkénti versengésbe. Melynek nem véletlenül született meg az elnevezése: társasági tenisztorna. S bár a teniszt legfeljebb a páros teszi minicsapatjátékká, mindaz, ami ezt a sporteseményt igazán egyedülállóvá, mondhatni, különlegessé teszi, az éppen a társasági-közösségi jellege. A társasági jellemző pedig örömtenisszé is teszi a játékot, amellett persze, hogy e verseny teniszpályáin is ellenfelek ütnek egymásnak ászt, kivédhetetlen tenyerest, megállíthatatlan fonákot. 


Közös szenvedéllyel

Ez a torna mindahányszor egy oázis, ahol mindenki jól érzi magát, ahol szeretettel fogadják egymást, ahol örülnek a másik sikerének és ahonnan a végén ugyancsak szeretettel köszönnek el egymástól. Irigylésre méltó ennek a tenisztornának a hangulata. Midőn a politika lassan már az ágyunkba is bemászik,  a HHTT elmossa a politikai nézetkülönbségeket, nincs jobb- és baloldal, csak a játék, az együttlét, a jó hangulat számít. Jelenlegi és exminiszter, gazdasági, marketing és ügyvezető igazgató, ügyvéd, színész, laptulajdonos, egyetemi tanár, vezető bróker, önkormányzati képviselő, vezérigazgató, főorvos, elnöki tanácsadó, polgármester, alkotmánybíró, helyettes államtitkár van a mezőnyben, a legnagyobb egyetértésben, a tenisz iránti közös szenvedéllyel. 


Négycsillagos feltételek

Ez a szenvedély is működtette az elmúlt hétvégén a debreceni DEAC Sporttelepén, illetve a hajdúszoboszlói Hungarospa Sportcentrum Mazsi Tenisztelepén a társasági tenisztornát, ahol a résztvevőknek a hajdúszoboszlói négy csillagos Hunguest Hotel Béke teremtett minden igényt kielégítően kényelmes, mi több, pazar feltételeket ahhoz, hogy minél jobban érezhessék magukat és készülhessenek fel a mérkőzésekre. S persze, a társasági tenisztorna alapító atyja, Forgács István és cége, a HGS PR és Rendezvényszervező Ügynökség Kft. ezúttal is olyan versenyt szervezett, melyről ezúttal is mindenki csak felsőfokban beszélt. A professzionális főszervező, Forgács István ezúttal is gondoskodott arról, hogy legyen Jordán Tamás jóvoltából egyórás fergeteges színpadi produkció, táncvilágbajnoki ezüstérmes showtánc bemutató, hangulatos borkóstoló,mert a gasztronómia, a kultúra sem hiányozhat a HHTT teniszéletének hagyományaiból. 


Egy jól csengő záróakkord

A Hunguest Hotels Társasági Tenisztorna igazi sikersztori, köszönhetően elsődlegesen Hülvely Istvánnak, a Hunguest Hotels vezérigazgatójának, aki több mint húsz éve képviseli és támogatja kitartóan a HHTT nemes, közösséget teremtő és teniszt népszerűsítő ügyét, és aki a múlt heti verseny eredményhirdetésén jól csengő záróakkordot ütött le: "Amíg úgy gondoljuk, szükség van erre a társasági tenisztornára, igyekszünk megteremteni hozzá a feltételeket és jövőre is megrendezni."
Főtámogató: HUNGUEST HOTELS Zrt. 
Kiemelt támogatók: E.ON Hungária Zrt., Magyar Tenisz Szövetség
Támogatók: Baromfiudvar 2002 Kft., Basic Line Kft. (HEAD), Hungarospa Zrt., Kaiser Food Kft., Clarbis Kft., Mirbesz Kereskedelmi Kft., Aqua Generál Kft., Hunguest Hotel Béke, , VivienVíz Kft., Dereszla Pincészet
Médiatámogatók: MIX magazin, Piac és Profit Üzleti MagazinFotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ