RSS Feed

Beri Arí visszatér és újra Pillangózik

Hajnal Gábor - 2017. 09. 09. 13:00:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Beri Arí visszatér és újra Pillangózik

A nyolcvanas évek sztárja, a Szerelem első vérig és a Szerelem második vérig című filmek kedvence 2017-ben visszatér a zenei életbe is, önálló esteken és Beri Ary és a Pillangók koncerteken adja elő régi és új szerzeményeit, hiszen az elmúlt években rengeteg dalt írt.

Berencsi Attila Ózdon nevelkedett, gyerekkorában csellózott, rajzolt, majd a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában érettségizett.

1985-ben a Szerelem első vérig, majd a Szerelem második vérig című filmben Füge szerepében hatalmas sikert aratott, tinik ezreinek lett a bálványa – és titkos szerelme…

Elindult zenei karrierje is. A Beri Ary és a Pillangók modern megszólalásával nagy sikereket aratott.

Újabb filmek következtek, a Hótreál és a Túsztörténet, utóbbiért megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat a San Sebastiáni Filmfesztiválon.

2002-ben jött a Szerelem utolsó vérig – a trilógia utolsó darabjával lezárult Beri Ary életének filmes szakasza.

Nehéz évtizedek következtek; depresszió, alkoholizmus, hajléktalanság, majd egy szívinfarktus után határozta el, hogy új életet kezd, és a festészetben találta meg önmagát. Képeit ma már a világ minden részén nagy becsben tartják.

2017-ben visszatér a zenei életbe is, önálló esteken és Beri Ary és a Pillangók koncerteken adja elő régi és új szerzeményeit, hiszen az elmúlt években rengeteg dalt írt.
A '80-as években már dolgoztak együtt Hajnal Gáborral, most ismét találkoztak útjaik.
Menedzser, koncertszervezés: Hajnal Gábor – 06-70/376-0180, gabor.hajnal@vipmail.hu

"Berencsinek vissza kellett jönnie Szegedre, hogy megmutassa azt, amit eddig csak egy kiváltságos közeg ismert. A tudat alatti misszió sikerült, „egyszemélyes” zenekarával, a stand up-ba illő, sírvaröhögős, hosszú átkötő monológokkal beavatta a jelenlévőket az igazi Berencsi Attila világába. Nincs itt kérem szépen semmi trükk vagy varázslat, a truváj az az önnönmaga: zeneiség, alázat, humor, és az a hihetetlen kedvesség, amit végre már nem csak a szűk baráti kör, hanem a nagyérdemű is megtapasztalhat." (Gajda Ferenc)

Fotó: rtl.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ