RSS Feed

25 éves a Terminátor 2.

M. A. - 2017. 09. 06. 13:00:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

25 éves a Terminátor 2.

3D-s változatban tér vissza a Terminátor 2: Az ítélet napja a magyar mozik vásznaira szeptember 14-én. James Cameron a DMG Entertainment és STUDIOCANAL párosával összefogva elkészítette az ikonikus alkotás 3D-s változatát, ezzel kívánnak tisztelegni a film 25 éves születésnapja előtt.

Az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült kasszasiker-kultmozit így most azok a nézők is a gyöngyvásznon élvezhetik majd, akik bármilyen okból lemaradtak az eredeti változat mozis vetítéséről. A fiatalabb korosztályon kívül például a kínaiak is örülhetnek az újrabemutatásnak, tekintve, hogy Kínában sosem vetítették moziban az eredeti filmet.

A rendező már számos munkájában bebizonyította, hogy úttörő módon áll a 3D-s technikához, így az az egy biztos, hogy ez az átdolgozás is eddig soha nem látott izgalmas újításokat fog tartalmazni. Noha a filmet készítői eredetileg nem 3D-ben képzelték el, bizonyos jelenetei szinte 3D-re kívánkoznak, így például a film elején látható posztapokaliptikus harcjelenet, a lehengerlő kamionos-motoros üldözés vagy a folyékony fém T-100 alakváltásai. Ugyanakkor, ha beülünk a moziba a felújított változatra, attól sem kell félnünk, hogy egy csilli-villi üres akció- és látványorgiát kapunk az arcunkba, hiszen még mindig a Terminátor 2-ről van szó, amely mindenekelőtt egy elsőrangú, okos akció-kaland-sci-fi, remekül megírt párbeszédekkel, feszes dramaturgiával és sok humorral – és ne feledjük, ez az a Terminátor, amely a rajongók egybehangzó álltása szerint felülmúlta elődjét.

Cameron szerint „Ha még nem láttad a filmet, akkor ezt a változatot kell megnézned, és majd erre kell visszaemlékezned”.

Az eredetileg 1991-ben bemutatott filmalkotás folyamatosan pörgő akcióorgiájával és forradalmi vizuális effektusaival nyűgözte le a közönséget: például ebben a filmben alkalmaztak először részben számítógépes grafikával előállított főszereplőt. A film hatalmas kritikai és közönségsikert aratott, négy Oscar-díjat nyert el, és a legnagyobb bevételt hozó film lett 1991-ben. Az Amerikai Filmintézet minden idők legjobb akciófilmjei, sci-fijei és folytatásai közt tartja számon.

A 3D-s felújított változat a következő városokban tekinthető meg: Budapest (Corvin tető, Corvin, Pólus Center, Bed Cinema), és többek közt -Pécs, Szolnok, Debrecen, Kecskemét, Szeged, Szombathely, Sopron, Szekszárd, Siófok, Miskolc, valamint Nyíregyháza. 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ