RSS Feed

Felgyújtottak egy mozit Jekatyerinburgban

mti - 2017. 09. 05. 8:00:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Felgyújtottak egy mozit Jekatyerinburgban

Felgyújtotta a jekatyerinburgi Koszmosz filmszínházat hétfő hajnalban egy férfi, a bűncselekményt sajtójelentések összefüggésbe hozzák az utolsó orosz cár ifjúkori szerelmi románcáról készült filmmel.

A tettes a dél-urali városban egy gázpalackokkal és benzines tartályokkal megrakott kisbusszal hajtott bele a moziépületbe, de ezzel nem sikerült robbanást vagy tüzet okoznia, ezért kiszállt és egy gyújtópalackot dobott a gépkocsira. Az incidensben csak a gyanúsított sérült meg. A filmszínház épületében senki sem tartózkodott, a lángokat fél óra alatt eloltották.
    Az elkövetéssel gyanúsított 39 éves Gyenyisz Murasov pszichiátriai kezelés alatt áll. A Znak.ru hírportál "a nyomozáshoz közel álló forrásra" hivatkozva azt írta, hogy a férfi Alekszej Ucsityel filmrendező Matyilda című alkotása elleni tiltakozásul követte el tettét.
    Ucsityel filmje azt a szerelmi viszonyt mutatja be, amelyet II. Miklós még trónörökösként folytatott egy lengyel származású orosz balerinával, Matyilda Kseszinyszkajával (Matylda Krzesinskával). Az Oroszországban heves társadalmi vitát kirobbantó alkotást a tervek szerint október 26-án fogják bemutatni.
    A Keresztény Állam - Szent Oroszország elnevezésű szervezet az év elején levelében országszerte gyújtogatással fenyegette meg a mozik igazgatóit arra az esetre, ha a film műsorra tűzése mellett döntenének. Múlt héten Ucsityel szentpétervári stúdiójára Molotov-koktélt dobtak. Az eset után a rendező felszólította az orosz belügyminisztériumot és a Szövetségi Biztonsági Szolgálatot (FSZB), hogy védelmezzék meg a filmszínházakat.
 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ