RSS Feed

Budapesti cselgáncs-vb: jó reklámja volt a sportágnak

mti - 2017. 09. 05. 13:05:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Budapesti cselgáncs-vb: jó reklámja volt a sportágnak

Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke három érmet várt honfitársaitól a budapesti cselgáncs-világbajnokságon, de a három ötödik hellyel szakmailag is elégedetten zárta az eseményt, miként házigazdaként a rendezést is.

"Rengeteg köszönő jókívánságot kaptam, illetve kapok folyamatosan a versenyzőktől, edzőktől, sportvezetőktől, hogy itt lehettek Budapesten, és ilyen nagyszerű kiszolgálásban részesítettük őket" - nyilatkozta Tóth László hétfőn az MTI-nek. Az elnök elmondta: a tőszomszédságban lévő Hotel Aréna miatt a versenyzőknek nem voltak utazási gondjaik - hasonló méretű világverseny esetében ez ritkaság -, a Papp László Sportaréna edzőtermében pedig a vitaminsarok felállításával extra újítással kedveskedtek a főszereplőknek.
        Tóth László kiemelte: az esemény rangját emelte, hogy sok VIP-vendég érkezett a versenyre - többek között Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke, a Nemzetközi Judo Szövetség tiszteletbeli elnöke, valamint Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első embere -, illetve soha korábban ennyi újságíró nem dolgozott még sportági vb-n.
    A magyar válogatott szakmai irányítói egy érem és egy pontszerző hely megszerzését tűzték ki célul, ezzel szemben az elnök három érmet várt.
        "Mindig optimistább vagyok a szakvezetésnél, és hiába nem szereztünk érmet, a három ötödik helyünk után sem vagyok csalódott" - fogalmazott. Hozzátette: számára az ötödik hely bizonyíték arra nézve, hogy abból bármikor lehet bronzérem, vagy akár végső győzelem is.
    "Erős válogatottunk van, tele kiváló versenyzővel, bízok benne, hogy a következő világversenyeken, ide sorolnám a tokiói olimpiát is, összejön az éremszerzés." - tette hozzá.
    Tóth László a vb hangulatával is elégedett volt, mind elmondta: a franciákon, a japánokon és az oroszokon kívül ilyen atmoszférát a sportágban sehol máshol nem teremtenek a nézők.
        "Mindenkinek tudtak szurkolni, örülni, nemcsak a magyar versenyzőknek, sportszerűen elismerték a teljesítményt" - folytatta az elnök, aki kiemelte: különösen arra büszke, hogy a magyar cselgáncstársadalmat is be tudták vonni az eseményekbe.
    "Háromszáz, határon túli magyar származású fiatal dzsúdóst hívtunk meg erre a hétre, akik egyrészt Budapesten edzőtáboroztak, másrészt délután kilátogattak a versenyekre" - emelte ki Tóth László, aki elárulta: naponta 1000-1300, a magyar "dzsúdócsaládhoz" kötődő sportembert láttak vendégül a vb-n. Emellett serdülő, ifjúsági és junior korú versenyzők a rendezésben segédkeztek, így ők testközelből is láthatták a sportág legjobbjait, példaképeiket, ami motivációt jelent számukra a jövőre nézve.
    "Összességében a budapesti vb jó reklámja volt a sportágnak itthon és külföldön, amire házigazdaként büszkék lehetünk" - fogalmazott Tóth László.
    A 18 fős magyar küldöttség Csoknyai László (81 kg), Tóth Krisztián (90) és Bor Barna (+100) révén három ötödik hellyel zárta az egy héten át tartó világbajnoki küzdelmeket a Papp László Sportarénában, ahol 126 ország 731 versenyzője lépett tatamira.


Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ