RSS Feed

Milliókat hagy szülővárosa állatkertjére egy nő

origo - 2017. 09. 02. 13:00:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Milliókat hagy szülővárosa állatkertjére egy nő

Halála után 22 millió dollárt, vagyis nagyjából 5,6 milliárd forintot hagy a kölni állatkertre egy amerikai nő. A 93 éves, gyermektelen özvegy Kölnből származik. Christopher Landsberg, az állatkert vezetője elmondta, először azt hitte, valaki tréfál velük.

Elizabeth Reichert Kölnben született, ott ismerkedett meg 1944-ben Arnulf Reicherttel, aki zsidóként bujkálni kényszerült a nácik elől. A háború után egy évvel összeházasodtak és együtt vándoroltak ki az Egyesült Államokba.
"Sohasem felejtettük el Kölnt" - mondta Reichert. Nem sokkal férje halála előtt közösen döntöttek úgy, hogy vagyonukat az állatkertre hagyják, mely "ugyanolyan fontos Köln számára, mint a dóm". "Amikor az ember átgondolja, mire hagyja örökül a pénzét, nagy szerepet játszanak az emlékek" - emelte ki Reichert egy interjúban.
A részvényekbe fektetett tőke egy alapítványhoz kerül majd, az állatkert mindig megkapja a hozadékot. Landsberg szerint évente egymillió dollárra számítanak. Hálából az állatkert Arnulf Reichertről nevezi el a történelmi Dél-Amerika-házat.
Az igazgató elmondta, megpróbálta rábeszélni az özvegyet, hogy látogasson el Kölnbe. Elizabeth Reichert azonban idős kora miatt nem vállalkozott az utazásra.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ