RSS Feed

Bor, Ohát és Kárpáti nyert, Szigetvári búcsúzott

mti - 2017. 09. 02. 13:13:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bor, Ohát és Kárpáti nyert, Szigetvári búcsúzott

Bor Barna, Ohát Zalán és Kárpáti Emese nyert, Szigetvári Mercédesz viszont kiesett a budapesti cselgáncs-világbajnokság szombati versenynapján. A képen: Ohát Zalán (kékben) és az ausztrál David Russell a budapesti cselgáncs-világbajnokság férfi 100 kilogrammos súlycsoport versenyében a Papp László Sportarénában 2017. szeptember 2-án.

    A hétfő óta tartó vb során először fordult elő, hogy a három tatamin egyszerre küzdöttek magyarok a Papp László Arénában, és érdekes módon mindhárom találkozó leléptetéssel ért véget. A vb-második Bor a +100 kilogrammosoknál a Puerto Ricó-i Rafael Ferrerrel küzdött, aki teljesen indiszponáltan mozgott, így a bíró az utolsó percben kiosztotta harmadik figyelmeztetését is, ami egyben a leléptetést jelentette. A 30 éves paksi dzsúdósra a nyolcaddöntőben a román Mircea Croitoru vár.
    A kettes szőnyegen a +78 kilós Szigetvári bő két és fél percig tusakodott eredménytelenül a kínai Ju Szunggal, ekkor megkapta harmadik intését, így a bajai versenyző nem jutott tovább. Mellette súlycsoporttársa, Kárpáti küzdött a litván Sandra Jablonskytével, s 2-2 intésnél a balti ellenfél továbbra is passzívabb volt, a KSI 21 éves versenyzője került a 16 közé.
    A 21 éves Ohát - aki a sérült Fogasy Gergő helyére ugrott be - a 64 között a komolyabb nemzetközi eredmény nélkül álló ausztrál David Russell-lel került szembe. A találkozó másfél percig tartott, amikor a ceglédi versenyző egy szép horogdobásra ippont kapott. Az U23-as Eb-ötödik Ohát következő ellenfele a szintén fiatal tadzsik Sakarmamad Mirmamadov lesz.
    A szombati ötödik magyar, Cirjenics Miklós (100) később kezdi meg szereplését.

Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ