RSS Feed

Sör-öröm és a kolbász-kábulat

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2017. 09. 04. 17:07:29 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Sör-öröm és a kolbász-kábulat

Németországban évente 20-25-ször annyi halálos áldozata van a túlzott szeszfogyasztásnak, mint a közlekedési baleseteknek. Pedig még a 10 milliót sem éri el a kemény piások száma, miközben a 83 milliós EU tagállamban mintegy 45 millió autó gurul.

Noha a megkérdezett németek háromötöde úgy véli, hogy egészségesen él a szakemberek szerint ez csak a nők 13 és a férfiak 9 százalékára igaz. A legsúlyosabb gond a mozgáshiány! Kezdődik a vakáció és sokakra nem megy rá a tavalyi nyári ruha, feszül a fürdőnaci és a strandpapucs! A kolbász 2017-ban is kelendőbb, mint a friss gyümölcs. A sör jobban ízlik a buborékmentes ásványvíznél. Évente 70-80 ezer alkoholistát temetnek az NSZK-ban. Pláne, hogy tévé előtt vidámabb iddogálni, ücsörögni, mint egy bringa nyergében.

Bizony, 27 esztendővel a német újraegyesítés után keleten és nyugaton egyaránt egyre több az elhízott polgár. Főleg a férfiak hájasodnak el. Bár a megkérdezett személyek 60 százaléka azt hiszi, hogy egészségesen él, az orvosi statisztikák más mutatnak. Az EU legnépesebb tagállamában a lakosság 11 százaléka tekinthető csupán makkegészségesnek. A hölgyek, illetve a 65 évesnél idősebb németek általános állapota jobb, mint a nagy többségé. A válaszadók bő fele a stresszes hétköznapokkal hozza összefüggésbe, hogy kalóriadúsan táplálkozik, s keveset sportol. A mozgáshiány egyre súlyosabb probléma a 83 milliós NSZK-ban. Örömhír viszont, hogy a felmérésben megkérdezett személyek 78 százaléka jelezte, hogy nem dohányzik. És vajon a drogokkal hogy' állunk?

Fotó: - a -
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ