RSS Feed

VW, Merci és a többiek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2017. 09. 03. 18:05:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

VW, Merci és a többiek

A Tesla, Volvo, Nissan mentes szeptemberi, frankfurti autószalon (IAA 2017) megnyitója előtt vessünk egy pillantást a 45 millió darabos járműparkkal „kínlódó” házigazdák négykerekű bizniszére! Az talán nem újdonság, hogy a német vevők hagyományosan a belföldi típusokat imádják. Főleg, ha nem dízel!

A Volkswagen és a Mercedes-Benz van a topon az aktuális németországi eladási listákon. A bronzérem az Audinak jár. Az importált kocsik mezőnyében a ©koda a bajnok 2017 eddig eltelt időszakában. A cseh modellekből már 100 ezer kelt el. A Renault (70 ezer) és a Hyundai (53 ezer) kereskedők sem unatkoznak. A francia és koreai négykerekűeknél alig kevesebb fogyott Seatból és Fiatból.

Az olasz típusból különösen a retro 500-as szériát kedvelik a német vevők: főleg a fiatalok és a nők körében sikk ez a bájos kiskocsi. A vadiúj Nissan, Mazda, Kia és Dacia sem ritka látvány a germán utakon. S mely márkák iránt a legszerényebb az érdeklődés az NSZK-ban? Hm. A Ladából, illetve Maseratiból naponta alig 3-4 darabot értékesítenek az EU legmotorizáltabb államában. És a Lexusért, Tesláért sem tolong a nép!


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ