RSS Feed

Édes élet Toszkánában

Dobos Anikó - 2017. 09. 05. 12:29:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Édes élet Toszkánában

Napsütés, olajfák, romantikus tájak és ínycsiklandó ételek: ez Toszkána. Számtalan szebbnél szebb város és falucska várja a látogatókat, tenger illatú utcákkal, piacokkal és a vidék legendás ízeivel. Íme öt csodálatos úticél Marton Adrienntől, aki a LifeTV Édes élet Toszkánában című műsorában barangolta be a nagy múltú vidéket.

Viareggio – A vibráló tengerparti város  
Viareggio az olasz riviérán elterülő tengerparti város, pálmafás sétányaival és a tenger közelségével elbűvöli az odalátogatókat. Különleges hangulat, zsibongó élet jellemzi a települést, a part menti kikötőkben jachtok sorakoznak, a turisták pedig számtalan üzlet kínálatából választhatnak. A Firenzétől egy órára található városban sokan élnek halászatból, ami meghatározza a helyi piacok kínálatát. A történelmi helyszínek tovább emelik a nyugati riviéra legfelkapottabb helyének fényét.

Livorno – A tenger piaca
Az olasz csizma bal oldalán fekvő kikötőváros sajátos hangulattal és érdekes történelmi múlttal rendelkezik. Nem sokkal Pisa alatt helyezkedik el, és az évszázadok során előfordult, hogy el is bitorolta Pisától a vezető szerepet a tengeri kereskedelemben. Ez volt az alapja a két város évszázados ellenségeskedésének. Livorno arról is híres, hogy itt található Olaszország második legnagyobb fedett piaca, amely bővelkedik a tengeri finomságokban, és jellegzetes hangulata, ízei, illatai azonnal magával ragadják a látogatókat, ráadásul a közvetlen eladók bármikor szívesen mesélnek a helyi érdekességekről, munkájukról.  

San Gimignano -  A kereskedelmi és építészeti központ
San Gimignano kereskedelmi központ volt, méghozzá a Rómát és Canterburyt összekötő út mentén. Ebből az itt lakóknak rengeteg pénze származott, amit leginkább az építészetre fordítottak. A középkori hangulatú városban ötvennél is több tornyot építettek, és számtalan érdekes üzlet nyílik a város rusztikus utcáiról, amelyek bővelkednek a toszkán jellegzetességekben, mint a hamisíthatatlan olasz kézműves bőráruk, parfümök és a világhírű olasz fagylalt.

Carrara és Colonnata - Ékszerdobozok az Alpok tövében
A carrarai bánya a világ leghíresebb és legrégebbi márvány lelőhelye, ezen a területen rendkívül jó minőségű és ritka anyagok találhatók. Az Alpok közelsége, a táj festői szépsége már több filmet is megihletett. A közelben fekvő Colonnata sikátoros, zegzugos hangulata is magával ragadó. Colonnata a helyi különlegesség, a lardo, más néven a zsíros szalonna hazája. A borókával, rozmaringgal tálalt előétel Michelangelo kedvence volt. 

Bolgheri – A Zwack család egyik otthona
A csupán 27 hivatalos lakóból álló olasz falucska igazán különleges ékköve Toszkánának. Ha nincs tele turistákkal, itt igazi nyugalomra lelhetnek a látogatók. Egyik oldalról a tenger határolja, a másik irányban pedig a mesés erdőkben és hegyekben lehet gyönyörködni. A faluban magyar vonatkozás is felfedezhető, hiszen a Zwack gyerekek itt nőttek fel, és a Zwack család tulajdonában lévő kávézóban a családi képeik is megleshetők. További érdekesség, hogy a világ legdrágább borai közül több is Bolgheri borászataiból kerül ki, nem érdemes kihagyni a szupertoszkán fajtákat. A város környékén lévő olajfa-ültetvények csodáit pedig mindenképpen látni kell.  

További érdekességek, Toszkán látnivalók az Édes Élet Toszkánában premier epizódjában, szeptember 3-án, 16:30-tól a LifeTV műsorán


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ