RSS Feed

Tommy Vig Nonet: Zene és irodalom

Gödöllei Anna - 2017. 09. 02. 13:00:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tommy Vig Nonet: Zene és irodalom

Ismét izgalmas koncertre készül Tommy Vig, az itthon az egykoron csodagyerekként számon tartott, majd kivándorlása után Amerikában is rendkívüli sikereket elérő, a mai napig nagy elismertségnek örvendő jazzdobos. Szeptember 2-án 20 órától Zene és irodalom címmel neves magyar írók emlékére mutat be hét vadonatúj jazzszimfóniát a Budapest Jazz Clubban.

Tommy Vig hazatérése után számos nagyszabású koncertet adott, de ezek közül is kiemelkedik, mikor 2013-ban Aranyszimfóniákkal köszöntötte a londoni olimpia győzteseit a Duna Palotában. A nyolc jazzszimfónia előadása során a zenekar tagjaként Kozák Danuta, Berki Krisztián és Pars Krisztián is színpadra lépett és együtt muzsikált a zenészekkel. 
Tavaly Riói aranyálmok címmel bíztatás gyanánt komponált műveket olimpikonjainknak, amiket a Müpában adott elő nagy sikerrel, vezényelve a Tommy Vig Sinfoniettát. https://vimeo.com/184481223  
Majd decemberben a riói győztesek előtt tisztelgett legújabb szerzeményeivel az örökifjú jazzfenomén.

Szeptember 2-i műsorában a szépirodalom nagyjai, Arany János, Ady Endre, Petőfi Sándor, Jókai Mór, József Attila, Karinthy Frigyes és Rejtő Jenő ihlette kompozíciók hangzanak el, melyek mindegyike az amerikai jazz és a magyar klasszikus kortárs zene ötvözete. 

Tommy Vig Nonet:
Tommy Vig – vibrafon
Mia Kim – ének
Pecze Balázs – trombita
Csapó Krisztián – harsona
Ördögh Krisztián – szaxofon
Cseke Gábor – zongora
Csuhaj Barna Tibor – bőgő
Jeszenszky György – dob
Zsoldos Béla - ütőhangszerek 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ