RSS Feed

Bugyi útmutató a bíróságokon

Regös István - 2017. 08. 27. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bugyi útmutató a bíróságokon

El tudom képzelni, micsoda tülekedés indult a munkakeresők között, hogy álláshoz jussanak az Országos Bírósági Hivatalban. Arról már cikkezett a sajtó, beszámolt a média, hogy milyen munkaerőhiány van a bíróságokon, kevés az adminisztrátor, mert alacsonyak a bérek, alig találnak már takarítószemélyzetet, mert két-háromszor annyi fizetést kapnak a Lajtán túl. És most mégis, hogy a fenébe történhetett, hogy százméteres sor alakult ki egy bizonyos állásra?

Na, de aztán nemrég kiderült az oka! Elolvasta sok ember, látta a tévéhíradókban, hogy megjelent egy bírósági kézikönyv, ami külön kitért az öltözködési kódexre. Itt aztán nagyon alaposan, ahogy illik egy bíróságon, minden apróságra kitérnek, ki, milyen ruhába öltözhet. A férfiakról kevesebb szó esik, de megnyugodhatnak, hogy bedugós fülbevalót és nyakkendőt is viselhetnek. 

Fehér, fekete vagy testszínű

Bizonyára akad néhány pihentagyú pénzelosztó központ, akik erre az agymenésre több millió forintot biztosítottak, mert nem kellett mást csinálniuk, mint leülni a számítógép elé és sok-sok marhaságot kitalálni, ami persze akár a durva sértést is magába foglalhatja. Van ugyanis ennek az útmutatónak egy olyan része is, ami különös gonddal és odafigyeléssel a nők ruha alatt viselt fehérneműjére is vonatkozik. A szó szoros értelmében megszületett a bugyi kódex is. Ez a rendtartás egyelőre csak javasolja, de legalábbis elvárja, hogy a hölgyek kortól függetlenül, heti öt munkanapon öt bugyit hordjanak, színük pedig legyen fehér, fekete vagy testszínű, a harisnyájuk fekete vagy testszínű. De kapnak útmutatást a bokafix zoknijukra, mert ezek a fantasztikus kódex-álmodók úgy gondolják, hogy nélkülük mezítláb, bugyi és melltartó nélkül érkeznének a nők.


A szex is naplózva jó

Szerencsére ez idáig kimaradt a kódexből, hogy mindenki köteles legyen naplózni szexuális aktivitását, időtartam, gyakoriság és pozíciók szerint. Valószínűleg előbb-utóbb ezt is bevezetik, de hogy hiteles legyen – ez okoz még nehézséget – legalább két tanúval kell majd igazolni az aktus megtörténtét. Ezt úgy lehet majd megoldani, javaslom az okosoknak, hogy mindenki összebeszél egy szomszéd párral és megegyeznek, ti igazoltok minket, mi igazolunk titeket. Így aztán még csak aktusozni sem kell, hogy bizonyítani lehessen, benne vagyunk az átlagban. Ezután lassan igazolást nyer, hogy a sokmillióért vett és leszállított mindenfélét szabályozó kódex, köztük a bugyi- és melltartóviselést is, életképes, mi több jogszerű, ami ugye elengedhetetlen az Országos Bírósági Hivatalban.


Van-e humora a bíróknak?

Most már megértjük ugye, miért állnak hosszú sorban a bírói hivatalok előtt az utcán, mert valahogyan ellenőrizni kell a bugyik színét. Igaz is, kifelejtették, a méret nem szerepel még benne, micsoda hanyagság! Ahhoz, hogy minden kapubelépéskor ne csak a fémdetektorral vizsgálják meg a belépők öltözetét és táskáját, hanem hogy eleget tesznek-e az aznapra rendelt bugyi színének, több ember kell, hogy ezt megvizsgálja. Lelki szemeim előtt látom, ahogyan engedelmesen bevonulnak a hölgyek egy függöny mögé, felemelik a szoknyájukat, vagy finom mozdulattal kissé letolják nadrágjukat, csak annyira, hogy igazolják, van rajtuk az a bizonyos fehérnemű és még a színe is megfelel. Akkor mi lesz, ha egyszer fellázadnak és egy nap minden nő bugyi és melltartó nélkül érkezik a hivatalba? Hazaküldik őket, választhatnak a tartalékbugyik raktárából vagy átvehetik a felmondólevelüket? Indok: bugyi és melltartó hordásának megtagadása. És ehhez kell az a sok munkaerő, akik ugyan kis pénzért, de nagy élvezettel részt vehetnének ebben a felemelő (szoknya felemelő) munkában. Na, most aztán abbahagyom a fantáziálást, mert egyszerűen nem hiszem el, hogy ez valami tréfa-e, még akkor is, ha sületlen és humortalan, vagy már itt tartunk a szabályzásban? Bízom benne, hogy csak kipróbálják az emberek képzelőerejét és, mint ahogyan azt a kolléganőm mondta, egy ilyen kódex csak arra jó, hogy minden másról eltereljék az emberek figyelmét. Mert, ahogy mondani szokták, a végén úgyis minden kiderül, mert borban és bugyiban van az igazság.Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ