RSS Feed

Ki, kivel nem

Regös István - 2017. 08. 29. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ki, kivel nem

Azt hittük, hogy kevés fontosabb témája van a bulvármédiának, mint, hogy ki, kivel, hol, mikor és hogyan? Elölről, hátulról, ismerjük ezeket a történeteket. De piszkosul téved, aki azt hiszi, hogy ma már sokkal izgalmasabb az a téma, amikor a közvélemény azzal foglalkozik, melyik politikus, párt kivel, kikkel nem hajlandó, nemhogy koalícióra lépni, de együttműködni sem. No, és akkor mi van? - kérdezik.

Vannak olyan országok, ahol még nem hülyült el teljesen az ellenzék, ahol, uram bocsá’, a választási kampányokban, mi több, az előtt már, az ellenzék mindent megtesz, hogy leleplezze a hatalom hibáit, alternatívát kínáljon egy jobb, (nemcsak más) politizálásra, kormányzásra, hatalom gyakorlásra. Általában ezekben a buta országokban sikere lehet az ellenzéknek, de hát ez bizonyos országokban, mint például Magyarország, nem így működik.

Ne lőj önmagadra!

Az ellenzék első számú célpontja saját maga. Azt mondhatnám, az ellenzéket vezető politikusok a másik pocskondiázásával kitartóan onanizálnak, de ezt azért nem mondom és írom, mert azért abban van valami jó is. Amit tesznek, abban azonban fikarcnyi jó érzés sincs. Így hát marad a kielégületlenség, ami, mint tudjuk, rossz vért szül. És azért hoztam a szexualitás területéről a példát, mert higgyék el, sehol nem találok pontosabban ideillőt, nem merem feltételezni, hogy mindenki buta, vagy az elmúlt években meghülyült volna. Most (még mindig!) az első számú közellenség, kilövendő nagyvad, Gyurcsány Ferenc. Már ő maga is szinte minden beszédében ezzel ironizál, ha fúj, ha nem, ha árvíz van, ha aszály, ha dugó van az autópályán vagy elégett a rántott hús, ő a patás, kénköves tüzet fújó sárkány felel mindenért. De vajon, hogyan lehet ezt az állapotot fenntartani idestova tíz éve? És vajon csak azért hiszik el oly sokan („a szerintük gyurcsányozás veszélyeit”), mert folyamatosan hallják szinte minden médiumban? Teljesen mindegy, hogy jobboldaliak vagy baloldaliak a médiumok. Goebbelsnek tulajdonítják, de lehet, már ő is lopta, hogy bármilyen hazugságot, rágalmat, ha nagyon sokszor mondod el, egyszer csak igaznak kezdik hinni. És láss csodát! Gyurcsány még mindig van!


Együtt senkivel

Együtt 2014! elnevezéssel közös választói mozgalom megalakulását jelentették be az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) Egyesület, a Magyar Szolidaritás Mozgalom, valamint a Haza és Haladás Egyesület együttműködésével a Milla október 23-i budapesti rendezvényén. Bajnai Gordon hangsúlyozta, hogy korszakváltásra van szükség, nem elég a kormányváltás. Juhász Péter, a Milla elnöke azt mondta, hogy nemcsak tagokat, hanem szövetségeseket is keres az együttműködéshez. Kónya Péter, a szolidaritás társelnöke második rendszerváltást ígért. A tüntetésen az Erzsébet híd pesti hídfőjénél az Astoriáig nyúlt a tömeg. És most tessék jól idefigyelni, amit tetszettek most olvasni, az 2013. október 23-án volt! És hol van Bajnai Gordon? És hol van Kónya Péter? És hol van az a sok felszólaló? De érdekes! Gyurcsány van! Pedig ellene is beszélt az a Bajnai Gordon, aki Gyurcsány kezéből vette át a miniszterelnöki staféta botot. De 2013. október 27-én már közösen bírálták Gyurcsányt, Bajnai, Mesterházy, mindenki, akinek az orra alá dugtak egy mikrofont. Pedig akkor éppen Gyurcsány jelentette be, hogy hátralép, segíti Mesterházy Attila miniszterelnökké választását, saját maga nem aspirál ilyen címre. És vezetője még az MSZP-nek Mesterházy Attila? És az akkori nagygyűlés akkori résztvevői emlékeznek még a szónokokra? De Gyurcsányra igen! Vajon miért?


A karizma nem a kar izma

A közelmúltban a maradványok, az Együtt, meg néhány mikroszkopikus párt hangzatos szavakkal győzelmet ígért az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez összehívott „tömegnek”. Ez a tömeg, amelyik néhány éve az Astoriáig ért és több tízezret számlált, ma egy közepes színházteremben elfért volna. „Minek menjenek?” - kérdezték. „Hallgatni az üres ígérgetéseket, hallgatni, hogy összefognak mindenkivel, csak a Jobbikkal és Gyurcsánnyal nem?” Ámde Gyurcsány azért adja át a pártját! Ahogy ezt Móricka elképzeli. Ezzel ugyanis durván sértik azt az öt-hatszázezer embert, akik követik a Demokratikus Koalíciót és egyetértenek annak vezetőjével, Gyurcsány Ferenccel. Botka keményen kitart még egy darabig, pedig tudhatná, csak az öszvér konzekvens. A szocialista pártnak nem lehet természetesebb szövetségese, mint a Demokratikus Koalíció, hiszen végül is nincs oly sok különbség tagságuk nézeteiben. A szocialista és DK-s szellemiségében lényeges különbségeket alig találni. Kár a startpisztoly eldörrenése előtt egymást kivégezniük! Egyszerűen csak el kéne olvasni Dumas A három testőr című regényét és meghallgatni, amit Athos, Porthos és Aramis mond mindig, mielőtt harcban mennek. Kardjaikat egymásra rakták és oly hangosan kiáltották, hogy a király is hallja: „Egy mindenkiért, mindenki egyért!” Ja, és Gyurcsány még mindig van! 


Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ