RSS Feed

Stohl

Csontos Tibor - 2017. 08. 26. 8:00:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Stohl

Azt mondja Alföldi Róbert, hogy Stohl András nem csupán tehetséges, ő már nagyszerű színész. Lassan már harminc éve ragaszkodik hozzá, számára Stohl az őszinteséget, a tehetséget,a tudást jelenti. Most például a Hegedűs a háztetőnben dolgoznak együtt, melyben a színész sokak meglepetésére Tevjét, a tejesembert játssza, tavasszal pedig a Passio XXI.-ben volt közös munkájuk. Stohl András a nyáron sem unatkozott, ráadásul sikerei csúcsán műfajt váltott.

Stohl Andrással a címlapon jelenik meg lapunk, a MIX Magazin szeptemberi száma. Sikerei csúcsán otthagyta Vígszínház társulatát és reggelente online rádiózik. Azt mondja, ez is egy szerep a sok közül. Rosszmájúak szerint már megint inkább a kasszagép csilingelését hallgatja, de Stohl Andrásnak erre is megvan a válasza. Rádiózik, közben forgatta a Válótársak újabb epizódjait, benne volt a húsvéti, Aréna-beli Passióban, ott volt a Keszthelyi Nyári Játékokon a Centrál Színház komédiájával, most készül Tevjének lenni, s persze két filmet is forgatott a nyáron. Az egyik a Valami Amerika 3. része volt, melyről nekünk is elmondta, mennyire élvezte a munkát és most sajnálta csak igazán, hogy nem szerepelhetett a kultfilm első két részében. S amilyen remekül hozta a vállalkozó figuráját a Pappa Piában, merthogy abba is meghívták, az sem halványítja el, hogy ez a film jócskán kapott balhorgokat és jobbcsapottakat is a kritikusoktól.

Történetünk szempontjából mindez persze mellékes. Stohl András lubickol a színjátékban, ismét a helyén van, minden, de minden elfelejtődött - szerencsére - amiben önmagának köszönhetően része volt. Azzal sem foglalkozik, hogy sokan megkérdőjelezik, miért éppen ő játsszaTevjét, hiszen mindig nagydarab színészekre bízták ezt a szerepet. Szerinte Tevjénél nem a fizikum számít, hanem az, hogy neki elég nagy szíve van és reméli, ez majd átjön. Biztosak lehetünk benne. Stohl alaposan megdolgozott azért a Nemzeti Színházban és a Vígszínházban, hogy újra közönségkedvenc legyen és újfent bizonyította, hogy napjaink egyik legnagyobb színésze. 

 Nem kell ahhoz újra könyveket megjelentetnie magáról, hogy miként fogalmazott, Az Életem című könyvvel is az volt a célja hogy azt a sok-sok mocskot, ami megjelent rólam, valamiképpen tisztába tegye. Legalábbis ismerjék meg annyira, hogy valójában milyen ember. Ő már ismét a színpadon, a filmekben bizonyít és a jelek szerint újra pompásan érzi magát a bőrében, mi pedig örülünk, hogy ez nincs másként. Ennek ellenére kétségtelenül elgondolkoztató, miként lehet az, hogy egy, a csúcson lévő színész otthagyja színházát, és váratlanul elmegy rádiózni. Rajongói persze ezt is megbocsátják neki, de hát miért ne próbálhatná ki a rádiózás műfaját is, ha a Mephistóval, a Dantonnal és a többi nagy szerepével ajándékoz meg bennünket. 

És ahogyan mondani szokás, minden más részlet és az, hogyan jött el a Vígszínháztól, miben maradtak Eszenyi Enikővel és Marton Lászlóval, az pontosan és hitelesen kiderül a MIX Magazin szeptemberi számából. Örülünk Stohl Andrásnak a lapunkban, a színpadokon, a filmekben. 

 

.


Fotó: port.hu (Kiss Nelly)
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ