RSS Feed

Bienerth elúszott

Dalia László - 2017. 08. 21. 8:00:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bienerth elúszott

Rendesen elszámolta magát Bienerth Gusztáv. Miután a kormány besegítette Gyárfás székébe, azt hitte, hogy úgy viselkedhet, mint a mentorai. Nem kommunikált az úszókkal és nem nagyon tett semmit egy pénzügyi vizsgálaton túl. Kétséges, hogyan lehetett sztármenedzser, ha egy alapvizsgán képes elbukni.

Az igazság pillanata szeptember elsején jön el, mert akkor lesz a Magyar Úszó Szövetség rendkívüli közgyűlése, ám miután a sorozatos lemondások miatt az elnökség már csak három tagú, aligha számíthatunk nagy meglepetésekre. Bienerth kétségbeesetten vonul vissza, de már tulajdonképpen megbukott. Elmenekült a Gyárfással való vita elöl, ahol persze kiütéssel győzött volna az ellenfél, sőt legutóbbi nyilatkozatában már megdicsérte elődjét.  "A világbajnokság és a Masters VB óriási szakmai, szervezési siker. Jelentős nemzetközi presztízst hozott Magyarországnak. Gyárfás Tamásnak elévülhetetlen érdemei vannak nemcsak az eseménysorozat idehozatalában, hanem a rendezésben és lebonyolításban is. Köszönet és elismerés érte. Gyárfás Tamásra szüksége van a magyar és a nemzetközi úszósportnak."

Ja, és még ezt is megfejelte, amikor azt állította, hogy "a Deloitte nem tett olyan megállapításokat, amelyekről az elnökség, vagy akár az elnök Gyárfás Tamás tudott volna. A pénzügyi vizsgálat nem róluk, hanem a MÚSZ belső szabályzatairól, gazdálkodásáról, közbeszerzési folyamatokról és a mérleg megállapításairól szól". Ez persze úgy hülyeség, ahogy van, mert ugyan milyen szövetség az, ahol az elnök nem tud semmiről. És persze, a vizsgálat nem szólt másról, minthogy végleg víz alá nyomja Gyárfást. Ám ez senkinek sem volt az érdeke, rajta kívül, hiszen Gyárfás továbbra is megbecsült tagja a FINA elnökségének, amely újabb versenyeket hozhat Magyarországra, s mellesleg egy hónapja kitüntették Orbánt Viktort is.

Bienerth tehát alaposan mellétrafált, s mindeközben az úszókat is lekezelte, ezért történhetett meg, hogy a legutóbbi közgyűlésen többször leszavazták. Az általa hozott emberek is leszerepeltek, többük már nincs is a szövetségnél. A nyilatkozataiban egyetlen tévedését sem látta be, tehát nem tanult semmit. Hogy aztán ki jön utána, azt ma már nem tudjuk. Hargitay András és Wladár Sándor is azt nyilatkozta a minap, hogy Hosszú Katinka szava döntő lehet. Alighanem így van, de három napja a legjobb magyar úszónő azt mondta, hogy még nem ért rá foglalkozni az üggyel. Így aztán várunk. 
Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ