RSS Feed

Hűl a sör, gurul a labda

Mogyorósi Géza - 2017. 08. 19. 8:07:05 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hűl a sör, gurul a labda

Németországban, ahol több tízmillió foci "szakember" él - túl a budapesti-balatoni vizes és londoni könnyűatlétikai Vb-n - a polgárok már a Bundesliga kűzdelmekre koncentrálnak. E hétvégén Münchenben indul útjára a gyönyör.

Az NSZK-ban a sport és a sör is az alapélelmiszerek közé tartozik – állapítottam meg már a 80-as években. Így van ez 2017 augusztusában is, amikor elstartol Közép-Európa legszínvonalasabb első osztályú labdarúgó szezonja. A teltházas Alianz Arénában a bajnok bajorok vendégelik meg péntek este a gyógyszergyári teamet. Az FC Bayern kontra Bayer 04 Leverkusen meccs másnapján, szombaton Dárdai Pali klubjának is drukkolhatunk – távol a Kárpát-medencétől.


A berlini Olympistadionban több tízezren buzdítják majd azon a délutánon a Hertha BSC matadorait. {A Német Kupa első fordulójában, e hó derekán a Hansa Rostock vendégeként két góllal (0:2) nyertek Paliék, de a sportszerűtlenül balhézó, gyújtogató garázdák miatt kétszer is megszakadt a mérkőzés a második félidőben. Szóval hülyék tőlünk északra is vannak!} A berliniek első Bundesliga ellenfele a VfB Stuttgart lesz. Kemény dió! Ám az ausztriai edzőtáborozásból éppen visszatért magyar tréner optimista. A Spreenél aligha van népszerűbb „Ungar”, mint Dárdai. Játékostudását edzőként eredményesen kamatoztatja: mindhárom fia is örökölte-elleste a papa profizmusát. Kár, hogy Magyarországon nem sok mindent tanultak a berlini szakembertől a focistának titulált, túlfizetett klottgatyás srácok!


De nézzük a további németországi sportmenüt! A most 125 esztendős Herthával egy napon gurigázik a Hoffenheim és a Bréma, valamint a Hamburg és az Augsburg stoplis brigádja. Augusztus 19-én randevúzik az Opel Arénában a Mainz 05 és a Hannover 96 is. Végre fellélegezhetnek a sörgyárók! A szeszélyes, esős germán vakácó heteiben nem voltak annyira szomjasak a polgárok, mint a „normális” kánikulában megszokott! Bolygónk felmelegedésében és az 55. Bundesliga szezonban persze még reménykedhetnek a „Bier”-bizniszben utazó vállalkozások. Ne habozzunk behűteni pár üveget, hordócskát. Itt van a drukkolás, csápolás-csapolás új idénye – Európa szívében!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ