RSS Feed

Építsünk tanuszodát százat, ezeret!

Dalia László - 2017. 08. 14. 8:00:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Építsünk tanuszodát százat, ezeret!

Stadionok szépen épülnek, még az NB III-es focicsapatoknak is jut. Talán ilyen gazdagok vagyunk? Persze, voltak nagyszerű tervek, hogy tornatermek és tanuszodák is épülnek, de azok valahogy lemaradtak, azok nem olyan fontosak, pedig nagyon hiányoznak. A gyerekek túl korán elhíznak és nyaranta egyre többen fulladnak bele a Balatonba és a Dunába, Tiszába, bányatavakba.

Néha olvasom, hogy valahol az országban átadtak egy tanuszodát. Elsikkad persze, mert mert nem olyan fontos, senki sem számolja ki, hogy ezután abban a városban hányan tanulhatnak majd meg úszni. Mindeközben világrekordot állítunk fel, két év alatt felhúzunk egy remek uszodát, s már nem is illik megkérdezni, hogy 27 vagy 47 vagy120 milliárdba került. Nem is fontos, megmutattuk a világnak, hogy mi akár olimpiát is tudnánk rendezni. És van néhány jó úszónk, igaz a többiek is Audival járnak és néhánynak már akkora az arca, hogy meg sem lehet őket szólítani, de Hosszú Katinka majd megint nyer két vagy három aranyat.

Fontos, hogy legyenek olimpiai és világbajnokaink és ha az ország első embere erre semmi pénzt nem sajnál, s van akkora hatalma, hogy ebben senki sem akadályozza meg, ám legyen. Talán, ha valaki megpróbálná meggyőzni, hogy ne csak stadionokat, versenyuszodákat építsen, hanem tanuszodákot is. Egy úszó nagyhatalomnak ugyanis szégyen, ha nyaranta rengetegen fulladnak vízbe, mert elfelejtették őket megtanítani úszni. Egy család vizibicilit bérel a Balatonon, s egyikük a nagy hőségben beleugrik a vízbe. Ott is marad. A többiek sem segíthettek rajta, mert ők sem tudnak úszni.

A grundok eltüntek, már nagyon kevés helyen lehet vasárnap délelőttönként focizni. Az egyesületi pályák, a stadionok az igazolt focistákat engedik be. A Duna Arénába is főleg Hosszú Katinka úszói járnak majd és esetleg más úszóiskolák növendékei, ha Shane Tusup nagyvonalú lesz. Kéne még néhány, vagy száz, vagy ezer kis uszoda, ahol télen is lehetne tempózni, s délelöttönként az iskolásokat megtanítanák egy-két mellúszó mozgásra, ha a szülőknek erre nem volt ideje vagy pénze. 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ