RSS Feed

Paprikával az egészségért

M. A. - 2017. 08. 13. 9:08:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Paprikával az egészségért

Az egyik legkedveltebb és legtöbbet használt zöldségünk - fűszernövény is - a paprika, amely Közép- és Dél-Amerika trópusi tájain őshonos. Amerikából került át Európába, ahol gyorsan kedvenc lett, és nem csak a magyar konyha használja előszeretettel. Ráadásul nem csak finom, de egészséges is.

Ez a zöldség sok vizet és kevés kalóriát tartalmaz. Különösen gazdag C-vitaminban és A-provitaminban. Segíti az emésztést, és rendszeres evése mellett garantáltan elkerül a megfázás, vagy a nátha, mivel a piros paprika háromszor, a zöld pedig kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs.

Fertőtlenítő hatásának köszönhetően nem csak megelőzheted vele az influenzát, de megbetegedés esetén gyorsabb a gyógyulás is, köszönhetően az izzasztó hatásának.

Már őseink is megfigyelték, hogy aki sok paprikát fogyaszt, egészségesebb és szívósabb lesz az átlagembernél. Hatóanyagai felmelegítik a vért, csökkentik a krónikus fáradtságot, kimerültséget és mivel javítják a keringést, ezáltal emelik a vérnyomást is.

A kozmetikai ipar is szívesen alkalmazza a paprikát. Vérbőség-, keringési és anyagcsere-fokozó, regeneráló, kötőszövet-erősítő és tisztító hatása van. Ezért kiváló megoldás a narancsbőr kezelésére, a stria halványítására, de a sápadt bőrt is élénké teszi. Sőt a hajhullás is megelőzhető vele, és az olajos szerek helyett paprikát is használhatsz hajfényesítésre.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ