RSS Feed

Új kapitány a hokisoknál

M. A. - 2017. 08. 13. 18:08:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Új kapitány a hokisoknál

Sikeresen lezárta a Magyar Jégkorong Szövetség a tárgyalásokat a magyar férfi felnőtt és az U20-as válogatott új szövetségi kapitányával. A finn Jarmo Tolvanen rutinos és kiváló szakember, aki megfordult Svájcban, Svédországban, de a magyar hoki sem ismeretlen számára.

Játékosként korosztályos finn válogatott volt, játszott Svédországban is, de fiatalon, 24 éves korában visszavonult. Finnországban kezdett edzősködni, a Karhu-Kissat és a Kiekko-Espoo csapatánál. Edzői karrierjében az első komolyabb mérföldkő 1990-ben volt, amikor a finn U17-es válogatott mellett dolgozott segédedzőként, majd a következő években ő lett a finn U18 és U20 válogatott szövetségi kapitánya. Utána a felnőtt Ilves csapatánál lett segédedző, majd a Németországban már vezetőedzőként folytatta. Dolgozott Norvégiában, Svájcban, Dániában és Franciaországban, három évig pedig vezetőedző volt Svédországban, Hári János korábbi csapatánál a Leksands IF-nél. Két világbajnokságon is vezette Finnország U20-as csapatát.

A finn szakember Székesfehérvárra 2009-ben érkezett, és noha csak egy évig maradt, a csapat története során először vele bejutott a rájátszásba és magyar bajnokok lettek. Két éves norvégiai kitérőt követően most újra visszatér Magyarországra, hogy a felnőtt és az U20-as férfi válogatottat vezesse.

Magyar közönség előtt a 90 éves a Magyar Jégkorong Szövetség rendezvényen, a Budapest Arénában szeptember 30-án debütál a kispadon, amikor Lengyelországgal játszik a magyar válogatott. 


Fotó: telesport.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ