RSS Feed

Milliárdokat költenek a német turisták

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2017. 08. 12. 9:27:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Milliárdokat költenek a német turisták

Bár néhány németországi tartományban már elkezdődött az új tanév, azért még javában tart augusztusban is a bel- és külhoni idegenforgalmi főszezon. A szállásadók és utazási irodák jó, ha tudják, hogy mire panaszkodnak a legggyakrabban az EU szívéből érkező vendégek.

Az amúgy - macska, kutya, paripa imádó - állatbarát germánok nem kedvelik, ha hotelszobájukban csótányok, hangyák, avagy más hivatlan mini vendégek lófrálnak. Az aktuális közvélemény-kutatások szerint a strandok, medencék jobbára törülközőkkel lefoglalt nyugágyaira is haraggal gondolnak vissza a vakációzók. A negatív toplista harmadik helyezettje a zajártalom: építkezési hangzavar, forgalmas közút, netán gyermekzsivaly egyaránt panasz forrása lehet 2017 szeszélyes nyarán.

Nem rajonganak a kelet-európai szobaszomszédokért sem a germán utazók:nyílt titok, hogy főleg az oroszok viselkedését, stílusát kritizálják az EU legtöbbet külföldre járó polgárai. A kosz, a pocsék koszt, s a csúnya környezet, hiányzó infrastruktúra is bosszantja az NSZK-ból érkezőket. A túl sok dohányost sem tolerálják a német turisták, akik odahaza már hozzászoktak a füstmentes légkörhöz. Az érme másik oldala, hogy például a 17. germán tartományként emlegetett Mallorca strandjain a részegen bulizó, pancsoló német, brit stb. fürdővendégekből lett elegük a spanyol sziget előljáróinak. 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ