RSS Feed

Az alakformálás buktatói

M. A. - 2017. 08. 11. 14:45:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az alakformálás buktatói

Manapság nagyon divatosak a különféle alakformáló kezelések, sokan akár első választásként ezekkel a módszerekkel szeretnének fogyni. Sajnos azonban az is gyakori, hogy nem azt kapjuk, amit szerettünk volna, mert vagy nem a problémánk megoldására alkalmas kezelés mellett döntöttünk.

 Az elmúlt hetekben például rendőrségi vizsgálat indult kuruzslás gyanúja miatt egy hölgy ellen, aki megfelelő képzettség és engedély nélkül orvosi (tűs) mezoterápiás "zsírégető” kezeléseket végzett ismeretlen eredetű hatóanyag ampullák beadásával. 

Hogy hogyan szűrjük ki, hogy az adott kezelést végző szakember rendelkezik-e az előírt végzettséggel, arra Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász, a Magyar Elektrolipolízis és Lipoterápiás társaság elnöke válaszolt.

"Sajnos az alakformálás területén Magyarországon kaotikus állapotok uralkodnak. A  nagy kereslet miatt nem véletlen, hogy sok szolgáltató végez olyan alakformáló kezelést, amelyre végzettsége alapján nem jogosult. A törvény szerint azonban 'aki ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet jogosulatlanul fejt ki, kuruzslás vétsége miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”-tette hozzá az orvos.

Az alakformáló kezelés önmagában normális testtömeg indexű (BMI) és testösszetételű, vagy minimális túlsúllyal  (maximum BMI 27 kg/m2-ig)  rendelkező, egészséges felnőttek esetén,  helyi zsírfelesleg megléte, az adott kezelésre vonatkozó módszertanban meghatározott zsírréteg vastagság és egyszerű zsírszöveti diagnózis  mellett  az aránytalan testforma korrekciója, a problémás helyi zsírpárnák méretének csökkentése, a bőr feszesítése, az izmok helyi formálása.

 A nem műtéti alakformáló kezeléseken belül pedig élesen el kell különíteni az orvosi és kozmetikai jellegű kezeléseket is.


Fotó: purecom
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ