RSS Feed

Tizenegy ország csapataiban szerepelnek magyar vízipólósok

mti - 2017. 08. 11. 8:00:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tizenegy ország csapataiban szerepelnek magyar vízipólósok

Nemcsak hazai színekben, hanem tíz más nemzet csapataiban is szerepelnek magyar vízilabdázók a budapesti masters világbajnokságon.

A Felvidékről érkezett pöstyéni vízipóló együttes összeállításában olyan nevek tűnnek fel, mint Salát Péteré és Cifra Jozefé, vagy a román SC Brenntag csapatában Moldvai Istváné. 
    Az 1972-es müncheni olimpián ezüstérmet nyert Kásás Zoltán (képünkön) az amerikai Blue Thunder Mst.-ben játszik, mivel a 70 év felettiek kategóriájában nem nevezett magyar gárda, ugyanakkor a masters vb kiírása csak azt követeli meg, hogy a résztvevők abban az egyesületben szerepeljenek, ahol igazolt versenyzők, a csapat nemzetiségére vonatkozóan viszont nem ír elő kötelezettséget.
    Hasonló okokból erősíti az olasz ASG Argentariót a magyar női válogatottal 1994-ben világbajnok Rafael Irén is. Az sem váratlan, hogy a júliusi elit vb-n ötödik magyar női nemzeti együttes kulcsemberének, Bujka Barbarának a testvére, Viktória az Eimsbütteler TV csapatában pólózik a vb-n, hiszen édesapjuk korábban Németországban légióskodott.  
    Az 1956-os kivándorlási hullámmal magyarázható, hogy amerikai, kanadai, ausztrál és brazil pólós gárdákban is lehet magyar nevű játékosokra bukkanni. Az már meglepőbb, hogy a magyar válogatottal a kilencvenes években Eb-aranyérmes Vincze Balázs a török Galatasarayban dobálja a gólokat - Persely József társaságában. A cseh Old Boys Prague-nál is olyan vízilabdázók találhatók, mint Hornak Péter és Fodor Vlado, vagy a finn Helsingforsnál Guth Attila és Klima András.


Fotó: oc2014.org
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ