RSS Feed

A Kopaszkutya a Szigeten

Magyar Filmunió/Magyar Nemzeti Filmalap - 2017. 08. 10. 17:00:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Kopaszkutya a Szigeten

Rekordszámú magyar filmmel – a legnagyobb mozisikerekkel és a nemzetközi filmfesztiválok kedvenceivel –, pattogatott kukoricával, légkondival, és idén először kultfilmekkel, felújított magyar klasszikusokkal és némafilmekkel, élőzene kísérettel is várja a Filmalap a szigetelőket a #CinemaHungary – #MoziASzigeten vetítéssorozaton.

A Filmalap és a Sziget közös kezdeményezéseként indított vetítéssorozat immár harmadszor tűz műsorra magyar filmeket a holnap kezdődő Sziget fesztiválon. Az előző évek teltházas előadásain felbuzdulva a Filmalap idén rekordszámú, azaz 23 magyar alkotást vetít, a külföldi látogatókra gondolva angol felirattal, a légkondicionált #CinemaHungary – #MoziASzigeten vetítősátorban. 
 
A #CinemaHungary műsorán lesznek az elmúlt év magyar filmtermésének kiemelkedő alkotásai, többek között a Berlinale Arany Medve díjas Testről és lélekről, az elmúlt 10 év legnagyobb közönségsikere, a Kincsem, a nemzetközi filmfesztiválokat hódító 1945 című történelmi film, és a legfrissebbek közül a Brazilok című nagy sikerű vígjáték is. 
Idén először a Filmarchívum kincseiből is látható lesz válogatás, köztük a felújított és digitalizált Körhinta, mellyel a forgatáskor mindössze húszéves Törőcsik Mari egycsapásra világhírű lett. A Kopaszkutya című filmszatíra a 80-as évekbe, a Moszkva tér generációs kultfilm a 2000-es évek elejére repít vissza. Sőt, „Miú-mi újság?” – műsoron lesz minden idők legsikeresebb magyar rajzfilmjeinek egyike, a Macskafogó. 
 
2017 újdonságaként a Papageno színpad Cineconcert sorozatában Darvas Ferenc élő zongorakíséretével három magyar némafilm is műsoron lesz: Jászai Mari egyetlen fennmaradt filmje, a később Oscar-díjas Michael Curtiz (Casablanca) néven világhírű Kertész Mihály rendezésében készült A tolonc (1914), Janovics Jenő Az utolsó éjszaka (1917) és Korda Sándor Az Aranyember (1918) című klasszikusai.
 
A Filmalap fő céljainak egyike, hogy visszahódítsa a közönséget a magyar filmekre, és felhívja a figyelmet a mozizásra, mint értékes és emlékezetes közösségi élményre. 
Irány a #CinemaHungary!

Részletes program, friss hírek az alábbi Facebook eseményen:
https://www.facebook.com/events/1866143693703742 
 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ