RSS Feed

A bor jótékony hatása az ágyban

M. A. - 2017. 08. 11. 9:42:21 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A bor jótékony hatása az ágyban

A jó bor, jó! Vagy még jobb. A rendszeres borfogyasztásnak most újabb jótékony hatását állapították meg a kutatások. Két pohár bor ugyanis sokkal intenzívebbé teszi a szexuális élményt, legalábbis a nők számára.

A firenzei Santa Maria Nuova kórház kutatásában 798 olasz nő vett részt, 18 és 50 év közöttiek. Azok a nők, akik átlagosan napi egy pohár bort megittak, sokkal nagyobb szexuális aktivitásról és intenzívebb fizikai élvezetről számoltak be, szemben az absztinenciára kárhoztatott kontrollcsoporttal.

De nem csak olasz, hanem dán kutatók is hasonló eredményre jutottak. A Dán Epidemiológiai Tudományos Központ munkatársai egy 2003-as tanulmányukban 30 ezer terhes dán nő terhesség előtti alkoholfogyasztási szokásait vizsgálták. És arra jutottak, hogy a rendszeres, de moderált fogyasztók között 29 százalékkal kevesebb volt az olyan, akinek egy évnél tovább tartott teherbe esni, mint azoknak, akik nem fogyasztottak alkoholt.

Persze, nem osztja mindenki ezt a nézetet a tudományos világban. Az előbb említett dán kutatókat éppen honfitársaik cáfolták meg pár évvel korábban, az ő kutatásuk szerint ugyanis bármennyi alkohol kifejezetten rossz hatással van a gyerekvállalásra. Az egyik legjelentősebb orvosi szaklapban, a brit BMJ-ben közölt 2016-os publikáció szerint pedig napi egy deci bor nincs hatással a teherbeesésre, két deci bor viszont már kifejezetten akadályozza azt.

Egyben azonban teljesen egyetértenek a kutatók. A túlzott alkoholfogyasztás általában, illetve a terhesség alatti alkoholbevitel egyáltalán nem ajánlott.

 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ