RSS Feed

Hajrá Hertha!

Mogyorósi Géza - 2017. 08. 11. 8:00:07 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hajrá Hertha!

A hozzám hasonlóan fél életét Németországban töltő Dárdai Pál kurta séróval, borostásan készül a perceken belül startoló Bundesliga szezonra. Jó ómen, hogy az edzőtáborozás-szomszédolás alkalmával a Galatasaray Istanbul együttesét 2:1-re győzte le a magyar tréner berlini foci csapata.

A német sportsajtó az augusztus második felében rajtoló elsőosztályú labdarúgó bajnokság sikeres főpróbájaként - Goethe drága, harcias nyelve: die Generalprobe - méltatta a nyáron a Hertha BSC szerény diadalát Ausztriában. Az osztrák-magyar véres történelem ismeretében persze már a 2:1 sem rossz eredmény a boszporuszi stoplis brigád ellen, így a kánikulában. Zéró törökvész, sehol egy janicsár!

Az e hetekben 125. születésnapját ünnepelt német egyesület 2017/2018-ban is az egyetlen fővárosi klub Közép-Európa legizmosabb ligájában. Karim Rekik és Vedad Ibisevic góljainak láthatóan nem tudott önfeledten örvendeni Palink. Ő is, mi is sejtjük, hogy a Spree-parti gárda nívósabb focira is képes a germán gyepen. Ott, ahol évek óta az FC Bayern vörös ördögei a nyerők.

Dárdai - szerényen, önkritikusan - az NSZK egyik leghíresebb magyarjaként remélhetően továbbra is ragaszkodni fog a Bundesliga élmezőnyéhez. Játékosait remekül motiválja a válogatottunkkal egykoron sikeres, 40-es tréner. Csapata lelkes, fiatalos. Semmi jele a 125 évnek: ha csak az nem, hogy az Európai Unió legnépesebb tagállamában a "porosz", de cseppet sem poros klubnak 27 esztendővel a német újraegyesítés után keleten és nyugaton is milliós rajongó tábora van. Egy-egy Hertha BSC rangadóra tízezrek zarándokolnak el, legyen a meccs a berlini Olympistadionban, avagy idegenben. Hajrá Pali!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ